Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος” με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση για τη δωρεάν διανομή κάδων κομποστοποίησης οικιακών απορριμμάτων.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τόνισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί το αποκορύφωμα των ενεργειών του Δήμου για την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία είναι προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή.

 Αναφέρθηκε στην έγκριση της μελέτης κομποστοποίησης, συνολικού ύψους 140.000 ευρώ, καθώς επίσης και στη δέσμευση για τη συνέχιση υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ) βάσει των κατευθύνσεων του Εθνικού Σχεδιασμού (ΕΣΔΑ) που αφορούν στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων με τη διαλογή στην πηγή.  

Επίσης, αναφέρθηκε συνοπτικά στο σύνολο των ενημερωτικών δράσεων του Δήμου Λεβαδέων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και πιο συγκεκριμένα στην ενημέρωση που έχει γίνει στους μαθητές των σχολείων του Καλλικρατικού Δήμου για τον ορθό τρόπο διαλογής των απορριμάτων, ευχαριστώντας τις εθελοντικές ομάδες Levadistas και Λεβαδρώ για την συνεισφορά τους σε αυτές τις δράσεις.

Ευχαρίστησε επίσης, τους μαθητές και την εκπαιδευτικό τους, κα Βίκυ Γερακοπούλου, του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς που συμμετείχαν στην εκδήλωση και με τον δικό τους ζωντανό τρόπο παρουσίασαν το σωστό τρόπο διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή.

Τέλος, ακολούθησε η κλήρωση για τη δωρεάν διανομή κάδων οικιακής κομποστοποίησης, όπου 60 συμπολίτες μας έλαβαν τους πρώτους κάδους.  Η Δήμαρχος ενημέρωσε ότι θα ακολουθήσει νέα προμήθεια κάδων ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα όλων των ενδιαφερομένων που υπερβαίνουν τους 110 μέχρι σήμερα.   

 

Follow us: