User comments

Που είναι έτοιμες ..

Που κατασκευάζονται..

Που αναμένονται μέσα στο 2018..

Με Παιδικές Χαρές γεμίζει ο Δήμος Θηβαίων, μερικές εκ των οποίων εκσυγχρονίζονται και άλλες κατασκευάζονται, προκειμένου οι μικροί δημότες να χαρούν αναβαθμισμένους και ασφαλείς χώρους για ψυχαγωγία.

Ήδη, έχουν κατασκευαστεί στον Πούρο, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ και ιδίους πόρους, κάποιες από τις οποίες κλάπηκαν, στην

πλατεία της συνοικίας Κοντίτο Θήβας και στην Δομβραίνα,  με χρηματοδότηση από Τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Αυτή την περίοδο κατασκευάζονται παιδικές χαρές, στο Καπαρέλλι  με χρηματοδότηση από ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ και στην Ξηρονομή με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ και ιδίους πόρους.

Το αμέσως προσεχώς διάστημα θα ξεκινήσει η κατασκευή παιδικής χαράς στην Κεντρική Πλατεία Θήβας με χρηματοδότηση από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, ενώ έχουν υποβληθεί προτάσεις για χρηματοδότηση πάλι από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, για παιδικές χαρές, στην συνοικία Πυρί Θήβας , στον Ελεώνα και στα Βάγια.

Επιπλέον, θα προταθούν για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LEADER μέσω της ΕΛΙΚΩΝΑΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, οι παιδικές χαρές, σε Χώστια, Λουτουφί και Νεοχωράκι, καθώς και άλλες, σύμφωνα με το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018 του Δήμου Θηβαίων, με ίδια χρηματοδότηση, σε Πλαταιές, Μουρίκι, Αμπελοχώρι, στην Παραλία Σαράντι, στο Μελισσοχώρι  και στο Ύπατο.

Παιδική χαρά θα αποκτήσει και το ΑΝΩ ΤΑΧΙ, σε συνδυασμό με ανάπλαση της πλατείας, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, ενώ θα κατασκευαστούν και νέες, από αντισταθμιστικά  ΑΠΕ, σε Λεύκτρα και Ελλοπία .

Όλες οι Παιδικές Χαρές κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις γενικότερες αρχές σχεδιασμού υπαίθριου αστικού χώρου, με σκοπό να εξασφαλίζεται η ελαχιστοποίηση των παιδικών ατυχημάτων, η λειτουργικότητα αλλά και η αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των εν λόγω χώρων.

Οι εργασίες στις παιδικές χαρές αφορούν  επίστρωση  δαπέδων με νέα ελαστικά, τοποθέτηση νέων παιχνιδιών, δημιουργία χώρων στάσης-παγκάκια, εγκατάσταση νέου ηλεκτροφωτισμού, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, περίφραξη, τοποθέτηση απορριμματοδεκτών και ενημερωτικών πινακίδων.

Follow us: