Εκατομμύρια περιστατικά ανά την Υφήλιο, με θύματα παιδιά, μαρτυρούν τη νέα  πραγματικότητα, κάνοντας πιο επιτακτική την ανάγκη ενημέρωσης όλων, για τους κινδύνους που ελλοχεύει η ολοένα αυξανόμενη χρήση του Διαδικτύου.

MYTILINEOS στηρίζει, ως Μέγας Πανελλαδικός Χορηγός, την υλοποίηση της Δράσης επιμορφωτικών σεμιναρίων «Προστάτεψε το Παιδί σου από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα» που θα διεξαχθεί πανελλαδικά σε 10 πόλεις της Ελλάδας μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου 2018.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους μύθους και τις πραγματικότητες αναφορικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, τα σύγχρονα φαινόμενα της εποχής, τον εθισμό, τις συμπεριφορές υψηλού ρίσκου, τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου, άλλα και για άλλα πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα θέματα.  Παράλληλα, θα αναλυθούν και θέματα που αφορούν την ηθικά σωστή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου, αλλά και γενικότερα των διαδραστικών τεχνολογιών που αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ζωής.

Κεντρικός ομιλητής στο σύνολο των επιμορφωτικών σεμιναρίων της δράσης είναι ο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρος του Cyber Security International Institute (CSIi) κ. Μανώλης Σφακιανάκης. Στα σεμινάρια ως ομιλήτριες συμμετέχουν επίσης η Ψυχολόγος MSc – Ψυχοθεραπεύτρια και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βέρα Αθανασίου, η Κοινωνιολόγος – Εγκληματολόγος κ. Μαριάννα Τάσση και η Ψυχολόγος – Εγκληματολόγος  κ. Μαρίσα Βουλγαράκη.

Ημερομηνίες και πόλεις διεξαγωγής της Δράσης: 21/02 Μαρούσι, 26/02 Αθήνα-Κέντρο, 07/03 Πάτρα, 12/03 Τρίπολη, 19/03 Βόλος, 28/03 Ηράκλειο Κρήτης, 30/04 Θεσσαλονίκη, 7/05 Ιωάννινα, 23/05 Μυτιλήνη.

Follow us: