Έτοιμος για την επόμενη κίνηση ο Μυτιληναίος

Με νέες 300 θέσεις εργασίας

Έτοιμος να προχωρήσει σε τρεις κινήσεις,  οι οποίες θα αλλάξουν την αγορά της ενέργειας, εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές του προβλέψεις για την θετική πορεία του ομίλου,  τόσο στα χρηματοοικονομικά του στοιχεία όσο και στον τρόπο λειτουργίας και την εταιρική διακυβέρνηση μετά τον επιτυχημένο μετασχηματισμό,

Ο κ. Μυτιληναίος εμφανίστηκε επίσης, εξίσου πεπεισμένος και δεσμεύτηκε για την ανοδική πορεία της εταιρείας και το 2018.

Εκείνο που προκάλεσε αίσθηση όμως,  ήταν η ανακοίνωσή του ότι μέσα στο προσεχές διάστημα θα προβεί σε τρεις καθοριστικές κινήσεις που θα αλλάξουν την αγορά ενέργειας.

 Χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες, άφησε να εννοηθεί ότι εκτός από τις μονάδες που έχουν μπει στο market test, υπάρχουν και άλλες που μένουν εκτός,  αλλά καθώς η διαδικασία βρίσκεται ακόμα εν εξελίξει, αναμένει νεότερα από τις Βρυξέλλες.

Όπως ήταν αναμενόμενο,  η εταιρεία συμμετείχε στο market test, διατυπώνοντας ωστόσο τις επιφυλάξεις της για το μέλλον του λιγνίτη, εξαιτίας και των ρυθμίσεων προς τον στόχο της καθαρής ενέργειας.

Αυτό όμως,  που και ο ίδιος τόνισε, είναι ότι για να μπορέσει μία εταιρεία να σταθεί μακροπρόθεσμα στον δύσκολο στίβο της ενέργειας, απαιτούνται τολμηρές επενδυτικές αποφάσεις, αλλά και κεφάλαια.

Επιπλέον, το αντίπαλο δέος της ΔΕΗ, ο μεγάλος ανταγωνιστής που θα δημιουργηθεί, θα μπορεί να συντηρεί το υψηλό μερίδιό του, μέσα από ένα διαφοροποιημένο προφίλ, με καθαρές προσβάσεις σε ΑΠΕ και φυσικό αέριο.

Σημειώνεται, ότι εξετάζεται και βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης σκοπιμότητας η νέα μεγάλη επένδυση,  ύψους 400.000.000 δολαρίων,  για την κατασκευή δεύτερης μονάδας αλουμίνας, δυναμικότητας 1.000.000 τόνων.

Με την νέα επένδυση η συνολική δυναμικότητα παραγωγής αλουμίνας θα ανέλθει στο 1.800.000 τόνους και το νέο εργοστάσιο μεταφράζεται σε 300 νέες θέσεις εργασίας.

Μαζί με τις επενδύσεις που υλοποιούνται στην μονάδα αλουμινίου, ο κύκλος εργασιών από το βιομηχανικό κλάδο της Μυτιληναίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1 δις ευρώ.

Την ίδια στιγμή σε φάση αλλαγής και μετεξέλιξης βρίσκεται και ο κλάδος των κατασκευών, μετά την απορρόφηση, στο πλαίσιο του εταιρικού μετασχηματισμού, της ΜΕΤΚΑ, που δραστηριοποιείται στον τομέα των φωτοβολταϊκών πάρκων, η οποία  θα αναπτυχθεί περαιτέρω εκτός συνόρων της χώρας, δημιουργώντας ένα μεγάλο και ισχυρό χαρτοφυλάκιο ενέργειας.

  Χ.Μ.

Follow us: