Σε ένα ματς… εξάποντο, ο Λεβαδειακός με τα γκολ των Μαρκόφσκι και Γιακουμάκη επικράτησε εύκολα 2-0 της Κέρκυρας. Οι Βοιωτοί έκαναν ουσιαστικό βήμα εξασφάλισης παραμονής, ενώ οι Φαίακες έμπλεξαν ακόμη περισσότερο!

Απομένουν ακόμη 10 ματς, όμως στον Λεβαδειακό μπορούν να πουν… καλό καλοκαίρι. Το 2-0 που κέρδισαν σήμερα την Κέρκυρα, τους εδραίωσε μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, έδιωξε ουσιαστικά κάθε άγχος υποβιβασμού και χωρίς πίεση, μπορούν να «κυνηγήσουν» το κάτι παραπάνω. Οι Φαίακες αντίθετα σε ένα κρίσιμο ματς δεν ήταν καλοί και παραμένουν σε μεγάλους μπελάδες.
Οι γηπεδούχοι είχαν τον Επασί στο τέρμα, τους Τσαμπούρη, Αντιλέχου, Λεονάρντο, Ντιόγκο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους  Νιασέ, Μητρόπουλο στο «6» και τους Γιουσούφ, Γιακουμάκη, Σουμπίνιο μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον Μαρκόβσκι.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Γιαννακόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Σπίνουλα, Ιωάννου, Γρομητσάρη, Αναστασίου στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σιόντη, Μπαλάφα στον άξονα, τον Ρόλε επιτελικό, τους Επστάιν, Γεωργίου στα άκρα, Τουράμ.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την Κέρκυρα να δείχνει πιο… ορεξάτη. Με κινητήριο μοχλό τον Ρόλε άρχισε να επισκέπτεται τα καρέ του Επασί και μάλιστα, ο Αργεντινός χαφ είχε μία καλή στιγμή. Μετά το 15′ όμως ο Λεβαδειακός άρχισε να… παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Οχι μόνο «μπλόκαρε» τους Φαίακες που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, αλλά κυρίως με τον Γιουσούφ, άρχισε να πλαγιοκοπεί. Στο 18′ με τον Μητρόπουλο «άγγιξε» το γκολ και πλέον «πάταγε» καλύτερα στο γήπεδο. Σε ένα 45λεπτο πάντως που γρήγορα θα ξεχαστεί.
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε εκ διαμέτρου αντίθετα. Ο Μαρκόβσκι άνοιξε νωρίς το σκορ (49′), δεν το πανηγύρισε καθώς έχει περάσει από την Κέρκυρα και με το «καλημέρα» άλλαξαν οι ισορροπίες. Οι Φαίακες προσπάθησαν να αντιδράσουν και με τους Γεωργίου, Τουράμ δημιούργησαν ορισμένες… υποψίες ευκαιριών. Ομως στο 67′ το γκολ του Γιακουμάκη ουσιαστικά «τελείωσε» την αναμέτρηση. Στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης οι Βοιωτοί έκαναν σωστή διαχείριση του αγώνα και με σχετική ευκολία, κράτησαν το υπέρ τους προβάδισμα. Μάλιστα με τον Γιακουμάκη θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμη ένα γκολ.
MVP: Οι Μαρκόβσκι και Γιακουμάκης. Σημείωσαν 2 σεντερφορίσια γκολ και με καλά «τελειώματα», οδήγησαν τον  Λεβαδειακό στη νίκη.
Στο ύψος του: Ο Τσαμπούρης. Εβγαλε την ασίστ στο πρώτο γκολ, αλλά όχι μόνο για αυτό. Πολλές φορές «συνελήφθη» να κατευθύνει την άμυνά του και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.
Αδύναμος κρίκος. Ο Επστάιν. Ο Γερμανός ακραίος σε μεγάλο βαθμό είναι ο «εγκέφαλος» της Κέρκυρας. Σήμερα όμως ήταν «εγκλωβισμένος» (το πιστώνεται και ο Τσαμπούρης) και η πλευρά του ήταν… ανενεργή.
Η γκάφα: Η Κέρκυρα ξεκίνησε «μουδιασμένα» το δεύτερο ημίχρονο. Σίγουρα το γκολ του Μαρκόβσκι μπορεί και να… έκοψε τα πόδια των παικτών της, όμως για περίπου 20 με 25 λεπτά έδειξε να «ψάχνεται» μέσα στο γήπεδο. Για αυτό δέχθηκε και δεύτερο τέρμα.
Το «στραγάλι»: Εύκολο έργο είχε ο ρέφερι Μάνταλος και οι  βοηθοί του. Τους «βοήθησε» και η αναμέτρηση που δεν είχε τη δύσκολη φάση και πέρασαν απαρατήρητοι.
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και δίκαια έφτασε στη νίκη.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί, Ντιόγκο, Αντιλέχου, Λεονάρντο, Τσαμπούρης, Νιασέ, Μητρόπουλος, Γιουσούφ (90΄+1′ Ομπιόρα), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (60′ Μπελγκαζουανί), Μαρκόβσκι.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αναστασίου, Ιωάννου (55′ Αντέτζο), Γρομητσάρης, Γεωργίου, Σιόντης (80′ Αρτυματάς), Μπαλάφας, Επστάιν (70′ Παμλίδης), Ρόλε, Τουράμ
πηγή gazetta.gr/φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
Follow us: