Σαν σήμερα, 04.02.2018, οι Αρχές της Ημαθίας βρίσκονται ενώπιον μιας πρωτοφανούς τραγωδίας, καθώς ο 11χρονος Άλεξ Μεσχισβίλι, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2006, φέρεται να δολοφονήθηκε από συνομηλίκους του.

Ο μαθητής Άλεξ Μεσχισβίλι 11 χρόνων από τη Γεωργία, που ζούσε με τη μητέρα και τον πατριό του στη Βέροια, εξαφανίστηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2006 μεταξύ 7-8 το απόγευμα, από την περιοχή Ελιάς – Ανοίξεως Βέροιας. Εκεί τον είδαν για τελευταία φορά φίλοι και συμμαθητές. Έφυγε από την προπόνηση του μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο της Ελιάς και προορισμός του ήταν το πρακτορείο ΟΠΑΠ του πατριού του.

Στη συνέχεια, θα πήγαινε στο μάθημα ζωγραφικής στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Έρευνες της εκπομπής “ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ” έδειξαν ότι ο μικρός εκείνη την χρονική περίοδο ήταν προβληματισμένος από την απόρριψη κάποιων συμμαθητών, που έφτανε πολλές φορές και στον ξυλοδαρμό του.

Τελικά, πέντε παιδιά 11-13 ετών ομολόγησαν τελικά το θανάσιμο τραυματισμό του Άλεξ και καταδικάστηκαν σε αναμορφωτικά μέτρα, καθώς ήταν ανήλικοι. Για πλημμεληματικές πράξεις καταδικάστηκαν και συγγενείς των παιδιών.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βέροιας επιδίκασε στη μητέρα του μικρού Άλεξ 150.000 ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη. .

Μία από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις της ελληνικής κοινωνίας, η αλήθεια της οποίας δεν έχει έρθει ακόμη στο φως,αφήνει ανοιχτά διάφορα ενδεχόμενα…

Δώδεκα χρόνια από την εξαφάνιση και η σορός δεν έχει ακόμη βρεθεί…

 

 

 

Follow us: