Στη μεγαλύτερη αγροτική έκθεση των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου συμμετέχει,για πρώτη φορά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στην “AGROTICA” που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, η Περιφέρεια υποδέχεται στον δικό της εκθεσιακό χώρο, περισσότερους από 120.000 επισκέπτες από 30 χώρες, παρουσιάζοντας τα υψηλών προδιαγραφών προϊόντα που καλλιεργούνται και παράγονται στην Στερεά Ελλάδα.

Για τη σημασία της συμμετοχής της Περιφέρειας σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις με αντικείμενο την αγροδιατροφή, την εστίαση, το εμπόριο και τον τουρισμό μίλησε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Κώστα Καραγιάννη και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα επιχειρηματικότητας Θεμιστοκλή Χειμάρα και απηύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

«Η αγροτική οικονομία της Στερεάς Ελλάδας είναι για εμάς ο πνεύμονας της τοπικής μας οικονομίας και όχι μόνο. Είμαστε μία αγροτική περιφέρεια που συμμετέχουμε στην ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του πρωτογενή τομέα της χώρας με ποσοστό μεγαλύτερο του 10% και αξία του παραγόμενου προϊόντος που ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ. Άρα αυτός ο πνεύμονας, όταν λειτουργεί σωστά και ενισχύεται, προσφέρει ανάσα και στην εθνική μας οικονομία.

Είμαστε εδώ και σε όλο τον κόσμο γιατί παραμένουμε πιστοί στην πορεία που έχουμε χαράξει με όλες τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς για να δημιουργήσουμε μόνοι μας τις συνθήκες εξόδου από την κρίση της οικονομίας της Στερεάς Ελλάδας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους της Στερεάς και στα προϊόντα που παράγουν. Δημιουργήσαμε αυτή τη μεγάλη βάση που κρατά ενωμένους όλους τους τομείς παραγωγής και παροχής υπηρεσιών.

Η αγροδιατροφική σύμπραξη δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ενώνει όλους τους κρίκους της οικονομίας μας σε μία αλυσίδα που, επιτρέψτε μου να πω, δεν μπορεί να σπάσει. Με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται ότι μεγαλώνει και δυναμώνει. Αυτό δείχνουν όλα τα στοιχεία από τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε για την εξωστρέφειά μας σε όλο τον κόσμο», επισήμανε στις δηλώσεις του από την Θεσσαλονίκη ο κ. Μπακογιάννης.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από 1 εώς 4 Φεβρουαρίου.

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

 

Follow us: