Τα show haute couture – το οποίο είναι μοναδικό για τη γαλλική πρωτεύουσα – είναι η creme de la creme της μόδας με χιλιάδες ώρες να αφιερώνονται στα χειροποίητα φορέματα που μπορούν να αγοράσουν μόνο οι πλουσιότερες γυναίκες στον πλανήτη.

Φέτος η σχεδιάστρια και διευθύντρια του οίκου, Μαρία Γκρατζιά Τσιούρι έφερε στο προσκήνιο μία από τις μεγάλες ξεχασμένες γυναίκες του σουρεαλισμού, την Ιταλό-Αργεντινή καλλιτέχνη Λεονόρ Φίνι.

Προς τιμήν της λοιπόν στήθηκε ένα υπερπολυτελές περίπτερο – σκακιέρα που μοιάζει με όνειρο του Σαλβαδόρ Νταλί, με γύψινες εκτοξεύσεις αυτιών, μύτες και μάτια να κρέμονται από την οροφή.

Η φανταστική  και πολύ ταλαντούχα Φίνι ξεκίνησε την καριέρα του ως ζωγράφος στο προπολεμικό Παρίσι, όπου η Christian Dior στις πρώτες του ημέρες σχεδίασης έδωσε την πρώτη του έκθεση. Ήταν το μποέμικο πνευματικό κορίτσι της εποχής, φτάνοντας σε πάρτι που φορούσε μόνο μπότες και φύλλα φτερού – μια εμφάνιση που ο Τσιούρι ξαναζωντανεύει θεαματικά σε ένα  ακανόνιστο και φόρεμα κεντημένο με λουλούδια και φτερά.

 

Follow us: