ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ!

0
1758

Π. Χαρατσής: «Υπολογίζουν τα έσοδα της περσινής χρονιάς, χωρίς να αφαιρούν ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές  που πληρώθηκαν ούτε και τον φόρο.  Επομένως πως θα αντέξουμε να κρατήσουμε έστω την επιχείρηση. Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν»

Δείτε τον παραλογισμό του υπολογισμού της εισφοράς του πρ. ΟΑΕΕ

«Τελειώνουν  τους Έλληνες επαγγελματίες, με τρόπο που μόνο στην Ελλάδα εφαρμόζεται» δηλώνει ο Πρόεδρος των Επαγγελματβιοτεχνών Θήβας Π. Χαρατσής, με τα μέτρα της κυβέρνησης σε βάρος τους..

«Ο επαγγελματίας βαρύνεται με διαφορετικές εισφορές και διαφορετικούς φόρους , από τον μέτοχο μιας επιχείρησης, μέχρι τον μισθωτό και τον ασφαλισμένο στον ΟΓΑ» τονίζει , αναφερόμενος στον παραλογισμό  του υπολογισμού της εισφοράς  του πρ. ΟΑΕΕ..

«Υπολογίζουν τα έσοδα της περσινής χρονιάς, χωρίς να αφαιρούν ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές  που πληρώθηκαν ούτε και τον φόρο.  Επομένως πως θα αντέξουμε να κρατήσουμε έστω την επιχείρηση. Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος των επαγγελματοβιοτεχνών, κληθείς να απαντήσει και στα σημερινά λεγόμενα Τσακαλώτου, πως θα γεμίσουν ευρώ οι τσέπες των Ελλήνων από τον Απρίλιο!

«Μάλλον έχει κλείσει συμφωνία με τον Θεό ο υπουργός, να στείλει μάνα εξ ουρανού» λέει, σημειώνοντας: «Μάλλον δεν φτάνουν στα αυτιά του οι αλαλαγμοί  του πόνου και της φτώχειας, της ανέχειας των θυμάτων τους. Μας λένε συνεχώς ότι θα βγούμε στις αγορές και αναρωτιέμαι τι σημείναι αυτό; Μήπως το ότι θα δανειζόμαστε ακριβότερα, αυτό θα συμβάλει στο να ορθοποδήσουμε; Μας λένε πως οι όποιες νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται είναι κατά κανόνα κακοπληρωμένες, των 360 ευρώ και αναρωτιέμαι, σαν τί θα παράγουν αυτές οι νέες θέσεις εργασίας, που εξαγγέλλουν, γιατί πιστεύω ότι θα παράγουν ένα μικρό τζίρο, ίσα-ίσα για να χρηματοδοτηθεί η αναιμική αγορά, που σε διαφορετική περίπτωση θα κατεβάσει με πάταγο τα ήδη τρυπημένα ρολά της, αφού αυτές οι θέσεις εργασίας, είναι ουσιαστικά θέσεις απασχόλησης, χωρίς ανάπτυξη, χωρίς παραγωγή, χωρίς προοπτική, όπως ακριβώς είναι η απασχόληση των μικρών παιδιών για να μην κάνουν φασαρία. Υπόσχονται μείωση των φόρων και αναρωτιέμαι τί σημασία έχει το πόσο θα μειωθούν οι φόροι, αν δεν υπάρχει εισόδημα, κύκλος εργασιών, παραγωγή πλούτου» υπογραμμίζει, αναφερόμενος και στο μεγάλο πλήγμα των φορολογουμένων από την μείωση του αφορολόγητου..

Η μικρότερη απώλεια θα είναι 600 ευρώ τον χρόνο και μάλιστα οριζόντια , δηλαδή, θα πληρώσουν  τον φόρο  και οι μισθωτοί των 600 ευρώ και αυτοί των 3.000 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως και 2,5 συντάξεις  τον χρόνο, από την μείωση της προσωπικής διαφοράς και από την μείωση του αφορολόγητου, δηλαδή, ένας συνταξιούχος , που έπαιρνε κάποτε σύνταξη 2.500 ευρώ, σήμερα λαμβάνει 1.225 και μετά θα πέσει στα 887 ευρώ, επομένως δεν θα καταφέρει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, που είχε δημιουργήσει  γιατί είχε χρήματα!

Χ.Μ.

Follow us: