Την  Κυριακή 28 Γενάρη 2018, διεξήχθει ο πρώτος γύρος των αγώνων ΣΚΑΚΙΟΥ στα πλαίσια του Κυπέλλου της Κεντρικής Ελλάδας για το 2018, της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας   – Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα  των αγώνων  έχουν ως εξής :

Α΄ ΓΥΡΟΣ  ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  28-1-2018   

  1. Σ.Ο. Καρπενησιού – Σ.Α. Λαμίας   2,5– 1,5     
  2. Σ.Ν.Ο. Λαμίας  – Α.Ο. Αμφίκλειας     1-3
  3. Σ.Ο. Στυλίδας – Σ.Α. Λαμίας  1,5 – 2,5
  4. Μ.Ο. Σπερχειού – Σ.Ο. Λαμίας   1 – 3
  5. Α.Ο. Πήγασος  Αγ. Κων/νου –  Σ. Ο. Εργατικών Κατοικιών Λαμίας  ( αναβολή )

Οι αγώνες της Β’ φάσης  του  ΚΥΠΕΛΛΟΥ της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  για το  2018 θα διεξαχθούν την Κυριακή 4 Φλεβάρη 2018 στην αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας,  στις 11.00 πμ και στις 16:00 και μπορούν να τους παρακολουθήσουν όλοι οι φίλοι του αθλήματος. Η νικήτρια ομάδα των αγώνων, θα ανακηρυχθεί «ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2018» και θα της απονεμηθεί το κύπελο. Η κλήρωση θα γίνει την  Τετάρτη στις 18:15 με παρόντες τους αρχηγούς των ομάδων αλλά και όλους όσους μπορέσουν να παρευρεθούν, στην έδρα της Ένωσης, Μακροπούλου 93 στην Λαμία.

Διαιτητής ορίσθηκε  από την Τ.Ε.Δ. της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. ο κ. Δημήτρης Τσώρος οι αποφάσεις του οποίου είναι οριστικές και άμεσα εκτελεστές.

Αναλυτικά η κλήρωση και το πρόγραμμα των αγώνων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης  www.esske.net

Το σκάκι ως άθλημα αλλά και ως ψυχαγωγία αποτελεί ιδιαίτερα σήμερα, ένα εργαλείο ορθολογιστικής σκέψης , δράσης  και αντίδρασης,  στις δύσκολες  συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Σημαντική καινοτομία της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. η εφαρμογή σύγχρονης μεθόδου  αξιολόγησης των αθλητών της Κεντρικής Ελλάδας με βάση το αμερικάνικο σύστημα αξιολόγησης και με αποτελέσματα άμεσα, αντικειμενικά, αξιόπιστα και αναρτώμενα στο διαδίκτυο με την λήξη κάθε αγώνα, χωρίς καμμία επιβάρυνση για κανένα.

H  Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, λόγω του τεράστιου ανθρώπινου εθελοντικού δυναμικού της , οι διοργανωτές , οι δ/ντές και οι διαιτητές των αγώνων είναι όλοι εθελοντές, με την διοργάνωση σκακιστικών αγώνων, σχολικών αγώνων, γιορτών σκακιού, σεμιναρίων διαιτησίας , προπονητικής σε αθλητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς, όλα εντελώς αδάπανα, πρόσφερε και προσφέρει σημαντικότατο αθλητικό αλλά και πολιτιστικό έργο, στην περιοχή ευθύνης της.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές μικρούς και μεγάλους, όλων των ομάδων.

Follow us: