Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Εύβοιας κ. Κουλούρης Γιώργος προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας κ. Σπανό Φάνη, εν όψει της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει στη Λαμία τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018. Η επίκαιρη ερώτηση αφορά τη πτώση τοιχίου σε υπό κατασκευή κτίσμα στον κεντρικό δρόμο Κύμης – Παραλίας Κύμης την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 το πρωί και μάλιστα σε ώρες αιχμής. Η κατασκευή του έργου γίνεται από τη Περιφέρεια.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης 23 Ιανουαρίου 2018, κατά τις ώρες αιχμής, στον κεντρικό δρόμο Κύμης – Παραλίας Κύμης, στο ύψος του υπό κατασκευή (Μυλωνοπούλιου), έγινε πτώση του τοιχίου του αναφερόμενου κτίσματος.

Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα δεδομένου ότι το γεγονός αυτό συνέβη την ώρα ακριβώς που προσέρχονται οι εργαζόμενοι στην Κύμη, ενώ κινούνται και τα σχολικά λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία της Κύμης από τα γύρω χωριά.

Η κατασκευή του έργου γίνεται από την περιφέρεια.

Ερωτάται ο κ. Αντιπεριφερειάρχης :

  • Έγινε αυτοψία στο σημείο των κατολισθήσεων;
  • Υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του τοιχίου;
  • Εξετάσθηκε αν ο εργολάβος του έργου είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από την σύμβαση;
  • Ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση του τοιχίου;
Follow us: