Οι άνεμοι έφτασαν τα 12 μποφόρ – Ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται περιοχές στα νότια των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου όπου οι άνεμοι κατέγραψαν πρωτόγνωρα ρεκόρ φτάνοντας ακόμα και τα … 12 μποφόρ !

Οι ζημιές που καταγράφονται σε επίπεδο καλλιεργειών είναι τεράστιες.

Στο νομο Ηρακλείου και συγκεκριμένα στις παραλιακές περιοχές Κερατόκαμπος-Άρβη-Ψαρη Φοράδα θερμοκήπια κυριολεκτικά ξηλώθηκαν με τις καλλιέργειες να ισοπεδώνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 1:18 το πρωί ο άνεμος είχε ισχύ 12 μποφόρ και 120 χλμ την ώρα !

Την ίδια ώρα για κατάσταση έκτακτης ανάγκης έκανε λόγο και ο δήμαρχος Ιεράπετρας.

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει  πτώσεις δέντρων, στύλων της ΔΕΗ, πολύ σοβαρές ζημιές στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες ενώ τα σχολεία παραμένουν σήμερα κλειστά.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι καταστροφές σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες ήταν τόσο μεγάλες που οικογένειες έχουν υποστεί οικονομική καταστροφή.

Μάλιστα ο ίδιος απηύθηνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακόμα και όταν κινούνται πεζοί

Προβλήματα σε Βιάννο και Οροπέδιο

Καταστροφές σε καλλιέργειες σημειώθηκαν και στο δήμο Βιάννου με τον δήμαρχο Παύλο Μπαριτάκη μαζί με στελέχη του δήμου να προχωρούν σε αυτοψίες προκειμένου να διαπιστώσουν επί τόπου τα προβλήματα. Τα σχολεία του δήμου παραμένουν κλειστά.

Κλειστά είναι τα σχολεία και στο Οροπέδιο Λασιθίου κλειστά. Η κατάσταση σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι υπό έλεγχο καθώς η χιονόπτωση είναι ήπια και οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί. Η θερμοκρασία βρίσκεται στον 1 βαθμό κελσίου.

πηγή CRETALIVE.GR

Follow us: