Με απόφαση Τσακαλώτου, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ

Αιχμηρή ανακοίνωση από Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

«Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Έλληνες»

«Αλλού λαλούν οι κόκορες και αλλού γεννούν οι κότες», κατά την ρήση τω ν προγόνων μας, καθώς την ώρα που κανείς δεν γνωρίζει αν προστατεύεται η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς του δημοσίου, ο υπουργός Οικονομικών πέρασε την απόφαση που ορίζει οριστικά και αμετάκλητα έναν «ιδώτη εκτιμητή», φυσικό ως νομικό πρόσωπο, ως τον υπεύθυνο να καθορίσει την τιμή πρώτης προσφοράς σε έναν πλειστηριασμό.

Αυτός ο εκτιμητής θα ορίσει τιμή πολύ χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία, που σημαίνει ότι αίρεται και το τελευταίο εμπόδιο που υπήρχε μέχρι τώρα, για να ολοκληρωθεί ένας πλειστηριασμός του δημοσίου.

 Ο νόμος,  μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν και τον περασμένο Αύγουστο,  αλλά και αυτή την εβδομάδα με το πολυνομοσχέδιο, ορίζει σαφώς ότι και οι πλειστηριασμοί του δημοσίου θα πρέπει να γίνονται στην εμπορική αξία και αυτό που έλειπε ήταν η απόφαση του υπουργού Οικονομικών για να καθορίσει το ποιος θα ορίζει την αντικειμενική αξία, οπότε έγινε και αυτό και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και να ζήσουμε να μας θυμόμαστε.

Την ίδια ώρα, αιχμηρή ανακοίνωση για το θέμα των πλειστηριασμών εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τους φέρνει σε ευθεία σύγκρουση με όλη την κοινωνία και πως έχει αποφασίσει να μετατρέψει της ΕΛ.ΑΣ. «σε υπηρέτη ιδιωτικών συμφερόντων».
Τι αναφέρει η ΠΟΑΣΥ: «Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Έλληνες.
Με αφορμή τις τελευταίες διαταγές για την απασχόληση αστυνομικών στη φύλαξη συμβολαιογραφικών γραφείων, επανερχόμαστε στο μείζον ζήτημα της επικίνδυνης χρησιμοποίησης αστυνομικών δυνάμεων για την εφαρμογή μιας αντιλαϊκής πολιτικής που δεν πλήττει, εν προκειμένω, μόνο όσους ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατούν να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, αλλά έχει άμεσες αρνητικές παρενέργειες στην όλη λειτουργία και αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αντί η Κυβέρνηση, όπως ευαγγελιζόταν και το ίδιο το κυβερνών κόμμα πριν από τις εκλογές, να μεριμνήσει για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, επιστρατεύει, κατά παράβαση και πάλι των προεκλογικών της υποσχέσεων, την Ελληνική Αστυνομία, για να εφαρμόσει μια αλλοπρόσαλλη πολιτική που -πέραν όλων των άλλων- φέρνει σε ευθεία αντίθεση και σύγκρουση τους αστυνομικούς με ολόκληρη την κοινωνία.
Την ώρα δηλαδή που υποτίθεται ότι η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τη διεύρυνση των καλών σχέσεων της αστυνομίας με τους πολίτες, η ίδια επιτρέπει τη δημιουργία εστιών έντασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια τη σωματική ακεραιότητα τόσο των πολιτών όσο και των αστυνομικών, όπως ήδη διαπιστώσαμε με τους τραυματισμούς σε συγκεκριμένα συμβάντα, ενώ είχαν υποτίθεται ληφθεί μέτρα τάξης και ασφάλειας
».  

X.M.

 

Follow us: