Με μεγάλη επιτυχία παρουσία μελών και φίλων του κόμματος πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η ετήσια συνεστίαση της Τομεακής Επιτροπής Λιβαδειάς του ΚΚΕ, που συνέπεσε με τα εκατόχρονα της ίδρυσης του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία του Γραμματέα της οργάνωσης, Γιώργου Κοτρόγιαννου και ακλούθησε γλέντι με μουσική και λαϊκό-δημοτικό τραγούδι από τοπικό συγκρότημα που κράτησε μέχρι το βράδυ.

«Η νέα χρονιά, το 2018, είναι η χρονιά που το Κόμμα μας συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης, 100 χρόνια αγώνων και θυσιών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κοτρόγιαννος και πρόσθεσε: «Στην  Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100χρονα που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή με τον ριζοσπάστη μεταξύ άλλων αναφέρει: Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα αγώνων και θυσιών παραμένοντας το μόνο πραγματικά νέο κόμμα της ελληνικής κοινωνίας, γιατί είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Και συμπλήρωσε: «Διδασκόμαστε εμπνεόμαστε από κάθε ηρωική σελίδα της 100χρονης ιστορίας μας. Με όπλο αυτά τα διδάγματα, προχωράμε μπροστά, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκριθούμε στο βασικό καθήκον που θέσαμε με το 20ο Συνέδριό μας, το καθήκον της ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Ισχυρό ΚΚΕ ώστε το Κόμμα μας να γίνει ικανό, να ηγηθεί της πάλης της εργατικής τάξης και όλου του λαού, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας σε αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία».

Ακολούθως άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καθώς επίσης σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που λειτουργούν όπως επεσήμανε προς όφελος του κεφαλαίου σε βάρος του λαού.

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Κλείνοντας έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, έναν αιώνα που το κόμμα μας βάδισε σε δύσκολους δρόμους σε απάτητα μονοπάτια και δεν λύγισε ποτέ, τα μέλη οι οπαδοί, οι φίλοι του ΚΚΕ κρατάνε ψηλά την σημαία για τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό».

Γ.ΜΠΑΡ.

Follow us: