Κλείνουν τα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων

Ένταση  στους φορείς

Τι δηλώνουν Χαρατσής – Καραμαγκιώλης

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη βρίσκονται  οι φορείς στην Θήβα μετά την απόφαση για την κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου από την Λαμία.

Τα  Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων κλείνουν και η κατάταξη θα γίνεται από τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών, απ΄ όπου  θα γίνονται  και οι προωθήσεις στις μονάδες μέσα σε έναν διήμερο.

Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα και το Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων.

Τα Κέντρα Εκπαίδευσης που καταργούνται  είναι, Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας, Μηχανικού Ναυπλίου, 9ο Σύνταγμα Πεζικού  Καλαμάτας, 547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού  Ρεθύμνου, 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου, 1ο Σύνταγμα Πεζικού ΔΙΚΕ Τρίπολης, Υγειονομικού  Άρτας, Εφοδιασμού- Μεταφορών Σπάρτης, 586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού  Γρεβενών, Υλικού Πολέμου Λαμίας και Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολης.

Η είδηση  έφερε έντονες αντιδράσεις στην Θήβα, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών  Π. Χαρατσή και τον Πρόεδρο των Ταξιτζήδων Β. Καραμαγκιώλη να κάνουν λόγο για «επανειλημμένα ψέματα» και «εμπαιγμό», καλώντας φορείς και πολίτες σε εγρήγορση, καθώς «η κοροϊδία ξεπέρασε κάθε όριο».

«Για άλλη μια φορά αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς  και αυτό δεν θα μείνει έτσι. Η πόλη ζει σε ποσοστό 60% από το ΚΕΠΒ και οι κυβερνώντες  καλά θα κάνουν  να το ξανασκεφτούν» δηλώνει ο Π. Χαρατσής, με τον κ. Καραμαγκιώλη να προειδοποιεί  επίσης, πως «αν το Κέντρο δεν παραμείνει ως έχει, η κυβέρνηση θα βρει αντιμέτωπους φορείς και κοινωνία».

Πρόθεση εκ του πονηρού θεωρούν ωστόσο οι δυο πρόεδροι και  την άρνηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας να δεχθεί συνάντηση εδώ κι ενάμισι μήνα με τον Δήμαρχο Θηβαίων Σ. Νικολάου, για το θέμα, γεγονός που τους ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς και οι διαρρέουσες πληροφορίες, ακόμη και από τοπικά στελέχη των ΑΝΕΛ περί μεταβολής του Κέντρου, φαίνεται να οδεύουν στην οδό του εφησυχασμού, αφού καμία επίσημη πληροφορία  περί του αντιθέτου  δεν υφίσταται επί του παρόντος.

Τα σημεία υποδοχής πάντως, θα δημιουργηθούν  στα νησιά και τον Έβρο, όπου υπηρετούν και οι περισσότεροι Στρατιώτες, απ΄όπου θα περνούν τις ιατρικές εξετάσεις, θα παίρνουν ιματισμό και στη συνέχεια θα λαμβάνουν το φύλλο πορείας για τις μονάδες και την βασική τους εκπαίδευση.  

X.M.

Follow us: