Δείτε τις αλλαγές που φέρνει για τους Έλληνες ..

Στο πυρ το εξώτερο ασθενείς και ανάπηροι

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα ψηφίστηκε  και οι βασικές αλλαγές αλλάζουν εξαιρετικά κρίσιμα θέματα για τους Έλληνες πολίτες.

Οι πλειστηριασμοί θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά από 21 Φεβρουαρίου, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη ή Παρασκευή και δεν υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας για χρέη προς την εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία,  καθώς από την Πρωτομαγιά θα βγαίνει στο σφυρί ακόμη και για πολύ μικρές οφειλές κι ως κατώτατο τίμημα ορίζεται πλέον η εμπορική αξία, δηλαδή όσα πιάσει στον πλειστηριασμό, ακόμα και κάτω από την αντικειμενική τιμή της εφορίας.

Για απόφαση  κήρυξης απεργίας σε πρωτοβάθμια σωματεία θα απαιτείται πλέον η παρουσία τουλάχιστον του ½ των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Στο Υπερταμείο περνούν 14 ΔΕΚΟ με 40.000 εργαζόμενου, οι διοικήσεις τους δεν θα διορίζονται πλέον από την κυβέρνηση αλλά θα αξιολογούνται και θα επιλέγονται από το Υπερταμείο στο οποίο οι Θεσμοί έχουν δικαίωμα βέτο για όλες τις αποφάσεις μέσω του εποπτικού συμβουλίου.

Συστήνεται Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εισαγγελέα στο υπουργείο Οικονομικών, που θα εκτελεί τις εισαγγελικές παραγγελίες για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και οι ελεγκτές θα έχουν ανακριτική αρμοδιότητα.

Σε περίπτωση πτώχευσης και πλειστηριασμών, οι απαιτήσεις εργαζομένων για μη καταβληθέντες μισθούς έως 6 μηνών και μέχρι 9.669 ευρώ το πολύ  ικανοποιούνται προνομιακά πριν από κάθε άλλη απαίτηση , ενώ μεγάλοι κερδισμένοι των αλλαγών  είναι και οι πιστωτές που έχουν στα χέρια τους υποθήκες, βλέπε τράπεζες.

Κλείνει το Εθνικό Κτηματολόγιο και καταργούνται τα 394 υποθηκοφυλακεία της χώρας, που μεταβατικά συγχωνεύονται όλα σε ένα νέο ενιαίο φορέα που συστήνεται με την ονομασία «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

Διαμεσολάβηση: Εισάγεται ένας νέος θεσμός για την ρύθμιση αστικών και εμπορικών διαφορών, ο οποίος όμως προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Αλλάζουν τα κριτήρια αδειοδότησης και ίδρυσης των αρτοποιείων με μείωση των απαιτούμενων τετραγωνικών μέτρων.

Για τα Φαρμακεία, καθιερώνεται ελάχιστο υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας 40 ωρών και υποχρεωτικές διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις.

Για τα Σχολεία, είναι υποχρεωτική παρουσία των εκπαιδευτικών 30 ώρες την εβδομάδα, καθορίζονται οι εργασίες των εκπαιδευτικών πέραν του διδακτικού τους έργου και τίθενται κριτήρια για λειτουργία ή κλείσιμο σχολικών μονάδων.

Αλλάζουν τα ποσοστά αναπηρίας, που σε συνάρτηση με την αξιολόγηση μέσω ιατρικού φακέλου, στέλνουν ανάπηρους και ασθενείς στον Καιάδα!  

Follow us: