Στην τελική ευθεία η επιδότηση ενοικίου..

Έχουν πέσει οι πρώτες υπογραφές και οι πρώτες αιτήσεις από ΡΟΜΑ

Συνάντηση με τον αν υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα είχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων Σ. Νικολάου και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, παρακολουθούν τις ενέργειες και διαδικασίες για την κατάργηση του καταυλισμού των ΡOMA στο Πυρί και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όλα βαίνουν καλώς, καθώς και η απαιτούμενη χρηματοδότηση υπογράφηκε και οι πρώτες αιτήσεις από ΡΟΜΑ έχουν πέσει.

Της συνάντησης ειχε προηγηθεί έγγραφο του Δημάρχου, για την αύξηση της εγκληματικότητας των ΡΟΜΑ στην περιοχή, οι ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά τυ Δήμου για την κατάργηση του καταυλισμού μέσα σε ένα εξάμην και την κατεδάφιση όλων των αυθαίρετων κατασκευών του καταυλισμού όσων δεν είναι δημότες στο Δήμο Θηβαίων, με την συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και την συνεργασία με την Ειδική Γραμματέα ΡΟΜΑ κ. Γιάντσιου, προκειμένου οι ΡΟΜΑ δημότες Θηβαίων να ενταχθούν σε πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου.

Δήμαρχος κι εκπρόσωποι ζήτησαν από τον κ. Τόσκα , η ΕΛ.ΑΣ να εντείνει ακόμη περισσότερο τους ελέγχους μέχρι την πλήρη απομάκρυνση του καταυλισμού, αλλά και την ενίσχυση του προσωπικού του Α.Τ. Θηβών, επισημαίνοντας και την αναγκαιότητα επανασύστασης της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης. ..

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκαν και άλλα σοβαρά προβλήματα, που δημιουργούνται από την παραβατικότητα των ΡΟΜΑ, όπως είναι η κατανάλωση νερού, που δεν αποτελεί πλέον μόνο πρόβλημα της Θήβας αλλά της πολιτείας, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Στ. Χαλβατζής.

Στην επιδοματική πολιτική που ευνοεί τέτοιες καταστάσεις, αναφέρθηκε ο Γ. Κατσέλης αναφέρθηκε στην επιδοματική πολιτική που ευνοεί τέτοιες καταστάσεις, χαρακτηρίζοντας το πρόβλημα των ΡΟΜΑ δυσβάστακτο και εκρηκτικό», με τον Αντιδήμαρχο Θηβαίων Α. Χατζησταμάτη να περιγράφει το άβατο στον καταυλισμό.

Ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι θα βοηθήσει την  Θήβα στην επίλυση αυτής της χρονίζουσας κατάστασης,  στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και θα συμβάλει με σχεδιασμό επιχειρήσεων στο επόμενο διάστημα, για την πάταξη της εγκληματικότητας, ενώ ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης  κ. Αναγνωστάκης που ήταν επίσης παρών στην συνάντηση ενημέρωσε ότι έχει αυξηθεί, στο πλαίσιο του δυνατού, η αστυνομική δύναμη στην περιοχή και ότι υπάρχει θέληση για επίλυση του προβλήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Διευθυντής του γραφείου του υπουργού κ. Μάρκου

Χ.Μ.

Follow us: