Συνάντηση Νικολάου με Φωτίου  για την  σχετική χρηματοδότηση 

Δυο νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς αναμένεται να λειτουργήσει ο Δήμος Θηβαίων και μάλιστα με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους..

Σε σχετική ενημερωτική συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας, για την χρηματοδότηση βρεφονηπιακών σταθμών, με την συμμετοχή του Δημάρχου Θηβαίων Σ. Νικολάου, της Αντιπροέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας Ι. Κοντού και  της Διευθύντρια του ΔΟΘ Σ. Μουλκιαρώτου, καθώς για τον Δήμο μας έχουν εγκριθεί 2 δομές των 25 παιδιών, έγινε γνωστό ότι οι επιλεγέντες Δήμοι επιδοτούνται για την αναμόρφωση-ανακαίνιση και προσαρμογή στις νόμιμες προϋποθέσεις υφιστάμενων κτιρίων, ιδιόκτητων ή μισθωμένων καθώς και στην προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για τη λειτουργία των νέων μονάδων, ενώ παράλληλα, θα γίνουν και νέες προσλήψεις προσωπικού ανά μονάδα. Για το θέμα θα ακολουθήσει σχετική πρόσκληση από το Υπουργείο.

«Διαπιστώθηκε ότι και στο Δήμο μας υπάρχει απόκλιση μεταξύ των διαθέσιμων θέσεων φροντίδας βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς και στα vouchers που χορηγήθηκαν στις μητέρες και ως εκ τούτου το υπουργείο αποφάσισε να τρέξει πρόγραμμα επιδότησης, ώστε να δημιουργηθούν νέες μονάδες» τόνισε ο κ. Νικολάου, ενημερώνοντας πως θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν τα κατάλληλα οικήματα, λόγω μη διαθέσιμων δημοτικών

Follow us: