Την πρώτη βασιλόπιτα για το 2018 στη Βοιωτία έκοψε στις 31 Δεκεμβρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας στην Αίθουσα Τελετών παρουσία εκπροσώπων των αρχών, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων και πλήθους πιστών καθώς και της φιλαρμονικής του Δήμου Λεβαδέων που τραγούδησε τα κάλαντα.
Ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά με πίστη, αγάπη και αισιοδοξία ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο σημαντικό κατά γενική ομολογία έργο της Μητρόπολης και την παροχή βοήθειας στους πάσχοντες στα πλαίσια της αλληλεγγύης.
Επίσης ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθάνε στις προσπάθειες που κάνει η Τοπική Εκκλησία, μέσω των κοινωνικών και φιλανθρωπικών της δομών, για την διακονία των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Τις ευχές τους για ένα ευτυχές 2018 έστειλαν επίσης στους Βοιωτούς μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Βοιωτίας, Νικος Θηβαίος (ΣΥΡΙΖΑ) και Ανδρέας Κουτσούμπας, η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγνιάδης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ορχομενού Λάμπρος Ρόδης.
Πριν την τελετή ευλογίας της Βασιλόπιτας τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου του Μητροπολιτικού Ναού Λεβαδείας έψαλαν τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά καλή χρονιά και καλή πρόοδο, και τους πρόσφερε βιβλία και γλυκά.
Την επόμενη ημέρα 1 Ιανουαρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία τη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θηβών.
Κατόπιν στην Αίθουσα Τελετών του Μητροπολιτικού Γραφείου Θηβών, με την συμμετοχή ιερέων της πόλεως, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και κόσμου ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, πίστη και αισιοδοξία.
Ένα δημιουργικό 2018 με υγεία και δύναμη ευχήθηκε και ο Δήμαρχος Θηβαίος Σπύρος Νικολάου.

Follow us: