ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

0
1690

Την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων.

Στο ψήφισμα το Δ.Σ. εκφράζει την αντίθεση και την έντονη ανησυχία του σχετικά με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ, μετά το διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο και σημειώνει ότι πρόκειται για μονομερή απόφαση των ΗΠΑ, η οποία παραβιάζει τις Διεθνείς συμφωνίες.

Επίσης η απόφαση αυτή όπως τονίζει το ΔΣ «Αντιβαίνει στους νόμους του Διεθνούς Δικαίου και των Αποφάσεων του Συμβουλίου του ΟΗΕ, υπονομεύει κάθε ελπίδα επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας και τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας μεταξύ των δύο κρατών, θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη μεταξύ των δύο λαών, και αναζωπυρώνει την κρίση στην περιοχή».

Παράλληλα καταδικάζει τους βομβαρδισμούς και τις εχθροπραξίες, που συνεχίζονται από πλευράς Ισραήλ και καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ακόμα ζητά από την Διεθνή Κοινότητα «Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να ξεκινήσει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κρατών, να επιβάλλει τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, να επιβάλλει την ειρηνική συνύπαρξη δύο κυρίαρχων, δημοκρατικών κρατών, χωρίς διαχωριστικά τείχη, ασφαλή και αμοιβαία αναγνωρισμένα σύνορα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας».

 

Follow us: