Το τελικό σχέδιο για το επίδομα θέρμανσης!

0
1171

Μπόνους με γεωγραφικά κριτήρια σε βόρειους νομούς, με ΦΕΚ

Στο αναμείνατε και για επικοινωνιακούς λόγους οι υπόλοιποι..

Ποσό 15.000.000 ευρώ και με διαδικασίες εξπρές, μοιράζει η κυβέρνηση σε περίπου 100.000 δικαιούχους που ζουν στους νομούς της Α ζώνης, με απόφαση που δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ..

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εντέλλεται να διανείμει 15.000.000 ευρώ στους περυσινούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης που κατοικούν στους νομούς της χώρας οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από τις καιρικές συνθήκες…

Όσο για την λυπητερή του ψαλιδίσματος του επιδόματος θέρμανσης θα αφορά στην σεζόν 2017-2018 και θα έρθει με δεύτερη απόφαση, η οποία αναμένεται, οπότε οι κάτοικοι των νομών της πρώτης ζώνης θα προεισπράξουν τα σπασμένα από την περικοπή του επιδόματος θέρμανσης, ενώ οι κάτοικοι των υπόλοιπων νομών της χώρας θα χάσουν τα μισά από τα χρήματα που εισέπραξαν πέρυσι.

Για μια ακόμη φορά, το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί, όπως έγινε και με το νησιωτικό μέρισμα, με γεωγραφικά κριτήρια και δικαιούχοι θα είναι οι κάτοικοι των νομών Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας. ..

Η υπουργική απόφαση, που υπογράφουν Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Παπανάτσιου, προβλέπει αναπροσαρμογή του επιδόματος μόνο για τους κατοίκους των συγκεκριμένων νομών από τα 25 λεπτά ανά λίτρο που προέβλεπε η περυσινή απόφαση στα 37,5 λεπτά ανά λίτρο και η θετική διαφορά των 12,5 λεπτών ανά λίτρο, θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αύριο που είναι και η τελευταία εργάσιμη του έτους ενώ η επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό εκτιμάται στα 15.000.000 ευρώ και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του 2017.

Αυτά είναι τα ευχάριστα, γιατί μετά ξεκινούν τα δυσάρεστα με την περικοπή του επιδόματος θέρμανσης κατά 50% και μάλιστα προωθείται συγκεκριμένο σενάριο, γι΄ αυτό και η απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμη, για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους..

Να παραμείνουν δηλαδή, όλα τα κριτήρια σταθερά και να αλλάξει μόνο το ποσό του επιδόματος ανά λίτρο το οποίο και θα διαμορφωθεί από τα 25 λεπτά ανά λίτρο στα 12,5 λεπτά ανά λίτρο, περικοπή που θα έχει και συνέπειες..

250 έως 313 ευρώ για τους κατοίκους της 1ης ζώνης (Γρεβενά, Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη, Σέρρες, Φλώρινα)…

150 έως 188 ευρώ για τους κατοίκους της Β’ ζώνης (Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής)..

80 έως 100 ευρώ στην 3η Ζώνη (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χίου) όπου η απώλεια θα είναι επίσης 80 έως 100 ευρώ….

50 έως 63 ευρώ στην 4η ζώνη τέλος, (Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και Ρεθύμνου, Σάμου και Χανίων).

 

Follow us: