Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η Ολυμπιακή Ιδέα, τα Αναβολικά και τι πιστεύουμε
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Η Ολυμπιακή Ιδέα, τα Αναβολικά και τι πιστεύουμε

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα της Εταιρείας «Αθλητισμός χωρίς αναβολικά» του Bοιωτού Γ. Kατσιμπάρδη

Ημερίδα με θέμα «Η Ολυμπιακή Ιδέα, τα Αναβολικά και τι πιστεύουμε εμείς σήμερα» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στην Μύκονο από την εταιρία «Αθλητισμός χωρίς αναβολικά» του Βοιωτού Γιώργου Κατσιμπάρδη, τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Μυκόνου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ακούστηκαν υψηλού επιπέδου εισηγήσεις ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι χαιρετισμοί του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου κύριο Δωρόθεο που «έπλεξε» το εγκώμιο του κ. Κατσιμπάρδη.

Επίσης έγιναν παρεμβάσεις από τον Δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά, τον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου Στέλιο Μπρίγγο, τον πρώην Υπουργό Παναγιώτη Ρήγα, τον Γενικό Γραμματέα, πρώην Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή.

Πολύ καλή εντύπωση δημιούργησε η παρουσία, μεταξύ πολλών άλλων, καθηγητών και μαθητών του Λυκείου και του Ναξιακού Συλλόγου, του ΑΟ Πάρου, Φιλαθλητικού Συλλόγου Μυτιλήνης, του ΠΑΣ Ίκαρος, Πανικαριακού, του ΠΑΨΑΣ “Ρίβα”, και του Γ.Σ. Αρίων Μυτιλήνης.

Στην κεντρική εισήγησή του ο Πρόεδρος της εταιρείας «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά» και πρώην Υφυπουργός Γιώργος Κατσιμπάρδης αφού ανέφερε τα ονόματα 32 ολυμπιονικών που είχαν αναδειχθεί κατά την αρχαιότητα από τα νησιά του Αιγαίου (όπου τελέστηκαν το Σαββατοκύριακο οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες) υπογραμμίζοντας ότι το έπαθλό τους ήταν ένα στεφάνι από φύλλα ελιάς ή δάφνης και ποτέ χρήματα, στάθηκε περισσότερο στο θέμα των θανάτων αθλητών και αθλητριών που προκαλεί η χρήση αναβολικών.

Είπε συγκεκριμένα: «Γνωμοδότηση 800 σελίδων καθηγητών και αθλητιάτρων του Πανεπιστημίου της Λειψίας της Γερμανίας, αναφέρει ότι κατά τη δεκαετία του ’80 προκλήθηκαν 33 θάνατοι πρωταθλητών και πρωταθλητριών από τη χρήση αναβολικών».

Ακούστηκαν εισηγήσεις από τον Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο, Καρδιολόγο MD Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Φαρμακοδιέγερση: χαπάκια… «επίχρυσα», ζωές… χαλασμένες», τον Παναγιώτη Δημάκο, PhD, Αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Μέλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, με θέμα «Πολιτισμός και Αθλητισμός», τον Λουκά Κωνσταντίνου, Dr. MED Ορθοπεδικό Γιατρό – Αθλητίατρο, Ομοσπονδιακό Γιατρό Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (UWW), Επιστημονικό Συνεργάτη Ιατρικής Σχολής Αθηνών με θέμα «Το παράδειγμα του Doping στον πρωταθλητισμό από το παρελθόν έως σήμερα: Διαφθορά ή στρατηγική επιβίωσης;» και την Καλλιόπη Δακτυλίδη, Πρόεδρο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, Ιδιωτική Υπάλληλο με θέμα «Ο Αθλητισμός στις Κυκλάδες, χωρίς Αναβολικά».

Στους χαιρετισμούς τους όλοι οι ομιλητές που προαναφέρθηκαν, τόνισαν τη μεγάλη αξία που έχουν οι ημερίδες που διοργανώνει η εταιρεία «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά», για τους πολίτες, τους αθλητικούς παράγοντες και μαθητές, μίλησαν με κολακευτικά λόγια για τον Πρόεδρο της εταιρείας και τους εξαίρετους εισηγητές.

Τέλος εντυπωσιακός ήταν ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου κυρίου Δωρόθεου Β΄.

«Συγχαίρω ιδιαίτερα τον αγαπητό κ. Γιώργο Κατσιμπάρδη, τον Πρόεδρο της Εταιρείας «Αθλητισμός χωρίς αναβολικά», η οποία διοργανώνει τη σημερινή ενδιαφέρουσα εκδήλωση, διότι και με τη δραστηριότητά του αυτή καταδεικνύει το ρόλο του σωστού πολιτικού ανθρώπου. Πολυγραφότατος νομικός, Αθλητής, Βουλευτής και Υφυπουργός, δεν ιδιώτευσε μετά την αποχώρησή του από την πολιτική, αλλά συνεχίζει την παρέμβασή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας, με δράσεις και πρωτοβουλίες, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση και την κατά το δυνατόν άρση προβλημάτων και πρακτικών, που αλλοιώνουν ιδέες και θεσμούς διαχρονικούς, όπως αυτή του αθλητισμού και του Ολυμπισμού», είπε μεταξύ άλλων.

Καταλήγοντας συνεχάρη και πάλι τον κ. Κατσιμπάρδη, τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε σε όλους λέγοντας «να έχετε υγεία και να αναδεικνύεσθε πάντα πρωταθλητές στον αγώνα της ζωής για τα μεγάλα, τα ωραία και τα αληθινά!».

Κοινοποιήστε