Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών, ANUGA 2017, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών, ANUGA 2017, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Με 15 δυναμικές επιχειρήσεις, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ANUGA 2017, που διεξάγεται στην Κολωνία της Γερμανίας και θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου.

Η Περιφέρεια Στερεάς με συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδιώκει την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, και την οργανωμένη προβολή των προϊόντων της σε αγορές του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει και στηρίζει τη συμμετοχή των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας στο εθνικό περίπτερο, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προβολή τους, και μέσω παράλληλων δράσεων προωθεί την τοπική της γαστρονομία. Το επιμελητήριο της Φθιώτιδας και το επιμελητήριο της Βοιωτίας υποστηρίζουν επίσης τη συγκεκριμένη δράση της Περιφέρειας.

Το μοναδικό κελυφωτό φιστίκι Φθιώτιδας, η περίφημη κονσερβολιά Αμφίσσης και Στυλίδας, βιολογικοί οίνοι και χυμοί, προϊόντα μοναδικής διατροφικής αξίας, όπως μέλι και στέβια, ξεχωριστά γαλακτοκομικά προϊόντα, εκλεκτές ζύμες και άλλα κατεψυγμένα προϊόντα, καθώς και η ξεχωριστή σε γεύση μπύρα της Αταλάντης, παρουσιάζονται μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Γερμανία, και διεκδικούν τη θέση που τους αξίζει στα ράφια των ξένων αγορών.

Την έκθεση επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Θέμης Χειμάρας και ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, Γιώργος Κελαϊδίτης, όπου βρέθηκαν στο πλευρό των επιχειρήσεων και παράλληλα πραγματοποίησαν επαφές με ξένα δίκτυα πωλήσεων, επιμελητήρια και εμπορικές οργανώσεις άλλων χώρων, με στόχο την ενίσχυση της δικτύωση τους, αλλά και την προώθηση της τοπικής διατροφής της Στερεάς Ελλάδας.

Εκτός από την ANUGA, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχει δώσει μέχρι σήμερα τη δυνατότητα σε παραγωγούς της να συμμετάσχουν σε μεγάλες εκθεσιακές διοργανώσεις όπως η SIAL στο Παρίσι και η PROWEIN, στο Ντίσελντορφ. Ακολουθεί σε ένα μήνα περίπου η συμμετοχή της στη FOOD & LIFE στο Mόναχο, για gourmet και παραδοσιακά τρόφιμα.

Κοινοποιήστε