Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στο Παρακαταθηκών αποφάσισε το ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στο Παρακαταθηκών αποφάσισε το ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Η μεταφορά των διαθεσίμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος ή το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων ήταν το θέμα που απασχόλησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκε το σύνολο των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και διεξήχθη ένας γόνιμος και παραγωγικός διάλογος, όπου διατυπώθηκαν οι σκέψεις και οι ανησυχίες των συμμετεχόντων ενώ παράλληλα υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις ωφέλειες ή τα προβλήματα, που μπορεί να προκύψουν από τη μεταφορά των διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος ή το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Η συνεδρίαση κατέληξε στη λήψη δύο αποφάσεων. Η πρώτη αφορούσε τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της Π.Ε.Δ. και η δεύτερη την πρόταση της Π.Ε.Δ. προς τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε ομόφωνα η μεταφορά των διαθεσίμων της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπου το επιτόκιο είναι σταθερό και εξασφαλισμένο και τα χρήματα θα μπορούν να εκταμιεύονται άμεσα.

Σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την απόφαση της Π.Ε.Δ., που ελήφθη κατά πλειοψηφία, προτείνεται η μεταφορά τους στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αφού πρώτα οι Δήμοι εξαντλήσουν το ενδεχόμενο επίτευξης καλύτερου επιτοκίου από εμπορικές τράπεζες και με τον όρο ότι θα πρέπει να προηγηθεί σε κάθε περίπτωση η εξέταση των ειδικών συνθηκών, ανά περιοχή, για να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας όλων των τοπικών τραπεζικών υποκαταστημάτων, που εξυπηρετούν την καθημερινότητα και την ομαλή διαβίωση των πολιτών.

Κοινοποιήστε