Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Συνεργασία της Π.Ε.Δ. Στερεάς με το Κ.Ε.Κ. Λαμίας για προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλους τους Δήμους
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Συνεργασία της Π.Ε.Δ. Στερεάς με το Κ.Ε.Κ. Λαμίας για προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλους τους Δήμους

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Στο θέμα της συνεργασίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας με το Κ.Ε.Κ. Λαμίας για την πραγματοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης δόθηκε έμφαση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η εκπαίδευση και η κατάρτιση μπορούν να αποτελέσουν αφενός σημαντικά εφόδια για την προσωπική κι επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των αγροτών, των ανέργων, και άλλων ομάδων - μέσω της απόκτησης εξειδικευμένων γνώσεων - και αφετέρου εργαλεία ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και ενίσχυσης της απασχόλησης, αποφάσισε ομόφωνα την έναρξη της συνεργασίας με το Κ.Ε.Κ. Λαμίας.

Το Κ.Ε.Κ. Λαμίας εκπροσώπησε στη συνεδρίαση η διευθύντρια σπουδών, κα Παρηγόρη, η οποία παρουσίασε το αντικείμενο των προγραμμάτων και τους βασικούς άξονες συνεργασίας αποτελεί έναν δημόσιο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό φορέα υλοποίησης στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, που δραστηριοποιείται σε Περιφερειακό επίπεδο. Έχει αδιαμφησβήτητα υψηλή τεχνογνωσία, καθώς γνωρίζει στις επικρατούσες προκλήσεις της αγοράς εργασίας κι έχει τις κατάλληλες απαντήσεις.

Το περιεχόμενο των προγραμμάτων θα έχει άμεση σχέση με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε Δήμου ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα καθώς και σε καινοτόμα προγράμματα ανάπτυξης.

Παράλληλα, προβλέπεται και η δυνατότητα κατάρτισης των δημοτικών υπαλλήλων σε τεχνικά θέματα και στις νέες τεχνολογίες.

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των εκπαιδευόμενων, τα προγράμματα θα υλοποιούνται σε κάθε Δήμο, σε χώρο που θα υποδεικνύει η Δημοτική Αρχή και φυσικά θα παρέχονται δωρεάν.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μας βοηθούν να πετύχουμε στον καθημερινό μας αγώνα, που δεν είναι άλλος από το να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο μας. Υλοποιώντας τα συγκεκριμένα προγράμματα θα είμαστε σε θέση να ενδυναμώσουμε τις προσπάθειες των συμπολιτών μας και να τους δώσουμε τα εφόδια για ένα καλύτερο αύριο», τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, Λουκάς Υπερήφανος ενώ παράλληλα απεύθυνε ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους Δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία.

Κοινοποιήστε