Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Τους προϊσταμένους και διευθυντές των Δήμων καλεί να στηρίξουν τον αγώνα κατά της «αξιολόγησης»

Στο ζήτημα της αξιολόγησης επανέρχεται με νεότερη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς και καλεί τόσο τους υπαλλήλους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις όσο και τους διευθυντές και προϊσταμένους των Δήμων να στηρίξουν τον αγώνα που γίνεται.

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς καλεί τους εργαζόμενους – μέλη του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεχίσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι με την ίδια δυναμική στάση, αρνούμενοι να υποκύψουμε στον στυγνό εκβιασμό και να ακυρώσουμε στην πράξη τις αυταρχικές – απεργοσπαστικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης», σημειώνει και προσθέτει: «Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουμε και το επόμενο κρίσιμο εικοσαήμερο την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους προϊσταμένους και διευθυντές και τους καλούμε να μείνουν στην ίδια πλευρά με όλους τους συναδέλφους, για να υπερασπίσουμε όλοι μαζί την αξιοπρέπειά μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Εάν όλοι μας παραμείνουμε ενωμένοι στην Απεργία-Αποχή, τότε τα σχέδια της κυβέρνησης θα ναυαγήσουν για μία ακόμα φορά».

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι όπως προκύπτει από τις τεκμηριωμένες γνωμοδοτήσεις πανεπιστημιακών καθηγητών και δικηγόρων «η μη εκπλήρωση της «υποχρέωσης αξιολόγησης», όταν οφείλεται σε συμμετοχή σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία δεν μπορεί να αποτελεί λόγο αποστέρησης από τους υπαλλήλους της δυνατότητας συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων».

Τονίζει ακόμα ότι «η όποια απόπειρα στο μέλλον στέρησης τους δικαιώματος συμμετοχής στις κρίσεις, θα αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά με αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής, που θα κατατεθούν στα αρμόδια δικαστήρια» και καταλήγει: «Το έχουμε ξανακάνει όλοι μαζί. Με συλλογικό αγώνα και πάλι, δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει η προσχηματική διαδικασία της αξιολόγησης από την διοικητική ιεραρχία. Στο δικό μας χέρι είναι και αυτή την φορά να μην επιτρέψουμε να προχωρήσει η διαδικασία της «αξιολόγησης».

Κοινοποιήστε