Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ Όχι στις περικοπές είπαν οι συνταξιούχοι της Λιβαδειάς
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Όχι στις περικοπές είπαν οι συνταξιούχοι της Λιβαδειάς

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις περικοπές που εφαρμόζει και προωθεί η κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Ενώσεις ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ.

Το ψιλόβροχο δεν εμπόδισε τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να διαμαρτυρηθούν για ακόμα μια φορά.

«Θα νικήσουμε μόνο μέσα απο μαζική δράση δυναμώνοντας την πάλη μας, τους αγώνες μας. Θα ανατρέψουμε τις αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές για να ζήσουμε καλύτερα σύμφωνα με τον πλούτο που παράγουμε. Δίνουμε τη μάχη οργανωμένοι στα σωματεία μας. Πιο δυνατά στους αγώνες», τόνισαν οι συνταξιούχοι.

Παράλληλα οι ομιλητές κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι βάζει σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, παραπέρα αφαίρεση του ΕΚΑΣ και των οικογενειακών επιδομάτων.

«Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα. Ακολουθούν ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία, αλλά και νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά - αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισαν μεταξύ άλλων.

Κοινοποιήστε