Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑ Εύγε, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας!
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Εύγε, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας!

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Σημαντική η συμβολή της στα παιδιά…

Εκπαιδευτικά Προγράμματα σε Θήβα -Σχηματάρι-Δίστομο!

Η ιστορία μας είναι πολύ σημαντική για τους Έλληνες, θα πρέπει να την μαθαίνουμε από παιδιά και να την διατηρούμε στην μνήμη και την συνείδηση μας ως κόρη οφθαλμού και αυτό ακριβώς επιχειρεί να κάνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, με εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιήσει σε Θήβα, Σχηματάρι, Δίστομο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, από 10 Οκτωβρίου 2017 μέχρι 29 Μαϊου 2018…

Δύο από τα προγράμματα θα υλοποιηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών ..

Το ένα φέρει τον τίτλο «Ανακαλύπτοντας το παρελθόν», απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας Δημοτικού και Γυμνασίου και διαρκεί 2 ώρες, κάθε Πέμπτη, από 10.00 το πρωϊ μέχρι 12.00 το μεσημέρι..

Το δεύτερο πρόγραμμα έχει τον τίτλο« Ηρακλής. Ένας ήρωας γεννιέται στη Θήβα», που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας Δημοτικού και Γυμνασίου και διαρκεί 2 ώρες, κάθε Τρίτη, τις ίδιες ώρες..

Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σχηματαρίου, έχει τον τίτλο «Ανακαλύπτοντας το παρελθόν» και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας Δημοτικού και Γυμνασίου..

Είναι διάρκειας 2 ωρών, κάθε Πέμπτη, ώρα 10.00 το πρωϊ με 12.00 το μεσημέρι..

«Οι μυκηναϊκές σφραγίδες του Μεδεώνα» είναι ο τίτλος του προγράμματος, που θα υλοποιηθεί στην Αρχαιολογική Συλλογή Διστόμου και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας Δημοτικού και Γυμνασίου ..

Είναι διάρκειας 2 ωρών, τις ίδιες ώρες, αλλά θα διεξάγεται κατόπιν συνεννόησης.

Για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα απαιτείται δήλωση συμμετοχής, με την κάθε ομάδα να αποτελείται έως 25 παιδιά.

Στα προγράμματα συμπεριλαμβάνονται και Μουσειοσκευές, με καταπληκτικούς τίτλους, όπως «Οργανώνοντας τη ζωή», «Ο Κώδων και το Καβίρειο», «Οι Κόρες της Τανάγρας», «Το χωμάτινο βιβλίο των Θεσπιών», «Βυζαντινοί – Δυτικοί – Οθωμανοί» και για τον δανεισμό τους απαιτείται αίτηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στην διεύθυνση Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές δράσεις και τις μουσειοσκευές θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας (www.mthv.gr).

Κοινοποιήστε