Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Friday, Oct 20th

Last update04:42:45 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑ Επιτήδειοι εξαπατούσαν ηλικιωμένους στην Στερεά! Στα πράσα 2 στις Ράχες, την στιγμή που 77χρονη είχε πειστεί να κάνει ανάληψη χρημάτων.. Γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ για παρόμοια αδικήματα… Αλλά κυκλοφορούσαν «σωφρονισμένοι» Στον κόσμο της η πολιτεία
Διαφήμιση
pikasishearing.gr

Επιτήδειοι εξαπατούσαν ηλικιωμένους στην Στερεά! Στα πράσα 2 στις Ράχες, την στιγμή που 77χρονη είχε πειστεί να κάνει ανάληψη χρημάτων.. Γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ για παρόμοια αδικήματα… Αλλά κυκλοφορούσαν «σωφρονισμένοι» Στον κόσμο της η πολιτεία

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Στον παραλιακό δρόμο των Ραχών τσάκωσαν οι Αστυνομικοί της; Β ΟΠΚΕ Φθιώτιδας, δυο σεσημασμένους κακοποιούς, που εξαπατούσαν ηλικιωμένους ανά την επικράτεια και μάλιστα έχοντας  απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ για παρόμοια αδικήματα, κυκλοφορούσαν ελεύθεροι, για να συνεχίζουν την δράση τους, εγείροντας σοβαρά ερωτηματικά από την πλευρά των πολιτών για τον τρόπο που η πολιτεία χειρίζεται την εγκληματικότητα στην χώρα!

Πρόκειται  για έναν 39χρονο και μία 44χρονη, που κατηγορούνται για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ενώ η γυναίκα κατηγορείται και για ναρκωτικά!

Οι Αστυνομικοί περιπολούσαν  στην περιοχή, όταν ενημερώθηκαν για δύο άτομα που επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και προσεγγίζουν ηλικιωμένα άτομα, με σκοπό την εξαπάτησή τους..

Οι Αστυνομικοί τους εντόπισαν, τους τσάκωσαν και από την έρευνα των συναδέλφων τους της Ασφάλειας Λαμίας εξιχνιάσθηκαν μία απάτη και δύο απόπειρες απάτης, που έγιναν την προηγούμενη ημέρα, σε περιοχές της Φθιώτιδας ..

Μια 88χρονη βάδιζε σε περιοχή των Καμένων Βούρλων όταν  την πλησίασε η 44χρονη, ως δήθεν γνωστή της ανιψιάς της, η οποία δικαιούται χρηματική αποζημίωση, ζητώντας από την ηλικιωμένη την πληρωμή των αναγκαίων δήθεν παραβόλων. ..

Για να γίνει πειστική δε, προσποιούταν ότι συνομιλούσε στο κινητό της τηλέφωνο με την ανιψιά της 83χρονης, η οποία τελικά της παρέδωσε 1.100 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του 39χρονου  συνεργού της..

Απόπειρα απάτης έγινε σε βάρος 89χρονου, στο σπίτι του στις Ράχες, όπου οι δράστες,  με την ίδια μέθοδο, συστήθηκαν στον ηλικιωμένο ως φίλοι του εγγονού του που δικαιούται επίσης χρηματική αποζημίωση από την Εφορία, αν είναι δυνατόν, ζητώντας του να πληρώσει τα παράβολα, αλλά εκείνος πήρε είδηση την απάτη, οπότε  αναγκάστηκαν να φύουν..

Απόπειρα απάτης έγινε και σε βάρος 77χρονης, η οποία βάδιζε σε περιοχή της παραλίας Ραχών, όπου η 44χρονη της συστήθηκε ως γνωστή της ανιψιάς της, που δήθεν πρόσφατα είχε παραιτηθεί από την δουλειά της και δικαιούταν επίσης χρηματική αποζημίωση, ζητώντας από την ηλικιωμένη 1.500 ευρώ για την πληρωμή παραβόλων ..

Η 77χρονη, δυστυχώς,  πείσθηκε να πάνε μαζί στο σπίτι της, προκειμένου να πάρει ταυτότητα και κάρτα ανάληψης μετρητών, για να βγάλει τα χρήματα, αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση  των Αστυνομικών της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. , η ανάληψη ματαιώθηκε!

Οι Αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες στην 44χρονη και παράλληλα εντόπισαν σε κοντινή απόσταση το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με τον συνεργό της, τον οποίο και συνέλαβαν..

Το όχημα κατασχέθηκε, επιπλέον μικρό χρηματικό ποσό και (13) ναρκωτικά δισκία στην κατοχή της 44χρονης, καθώς και 5.720 ευρώ από τον 39χρονο, από τα οποία τα 1.100 είχαν αφαιρεθεί από την ηλικιωμένη νωρίτερα στα Καμένα Βούρλα.

Για την πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας προτρέπει τους πολίτες, να  είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου  και το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά…

Να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού τους προσώπου, να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται και μάλιστα με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλάνε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι και να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Νοσοκομείων, στενών συγγενών και να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

M.X.