Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Friday, Oct 20th

Last update04:42:45 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ Θερινό σινεμά στη Λιβαδειά από ομάδα γυναικών
Διαφήμιση
pikasishearing.gr

Θερινό σινεμά στη Λιβαδειά από ομάδα γυναικών

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου, στην πρωτοβουλία μιας ομάδας δραστήριων γυναικών της Λιβαδειάς, να «στήσουν» με τη βοήθεια χορηγών, θερινό σινεμά σε ανοιχτό χώρο στις όχθες του ποταμού της Έρκυνας.

Στόχος της πρωτοβουλίας, είναι οι μικροί να γνωρίσουν και οι μεγάλοι και θυμηθούν παλιές καλοκαιρινές βραδιές.

Μια κατασκευή με πανί, καρέκλες, ξηροί καρποί και πορτοκαλάδες συνθέτουν το σκηνικό.

«Είμαστε μια παρέα που λατρεύουμε το θερινό σινεμά. Μια μέρα εκεί που καθόμασταν αναπολούσαμε τις καλοκαιρινές βραδιές με το θερινό σινεμά. Αυτό ήταν, είπαμε θα το επιχειρήσουμε και αποφασίσαμε όλη η παρέα να προχωρήσουμε», λέει η Χρύσα Καντά και πρόσθεσε: «Καταγράψαμε ότι  χρειάζεται, βρήκαμε ποιος μπορεί να κάνει την προβολή, την πρώτη έκανε ο Βασίλης Μαράλιος, την δεύτερη ο Σπύρος Γιαχρίτσης, τους οποίους ευχαριστούμαι, φέραμε καρέκλες και ξηρούς καρπούς και η παράσταση άρχισε».

Επίσης ευχαρίστησε την Mητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας που πρόσφερε το πανί, τον Βαγγέλη Μπασιάκο που μετέφερε την κατασκευή και την επιχείρηση Βλάχου για τα αναψυκτικά.

Η επιλογή της Έρκυνας ήταν στοχευμένη καθώς οι γυναίκες θέλουν να αναδείξουν το ποτάμι και να συμβάλουν στο να προσελκύσει επισκέπτες η περιοχή δεδομένου ότι από τον Δήμο Λεβαδέων προβλέπεται η ανάπλαση της περιοχής για να αποκτήσει ζωή το ποτάμι.

«Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια και είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη φορά ήρθαν πάνω από 150 άτομα, όλοι το χάρηκαν, όλοι και πιο πολύ εμείς που ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή», είπε και κατέληξε: «Μία νηπιαγωγός μου είπε, Χρύσα, αυτό που φταίει για ορισμένα πράγματα είναι ο «δράκος» της αδιαφορίας που έχουμε μέσα μας, αν ξεπεράσουμε αυτό και αφήσουμε στην άκρη το εγώ και γίνουμε εμείς τότε θα πετύχουμε πάρα πολλά πράγματα και την ευχαριστώ πολύ για το μάθημα που πήρα από εκείνη και θέλω να το μεταδώσω και στους άλλους, να αφήσουμε λίγο στην άκρη και να γίνουμε εμείς».

Γ. ΜΠΑΡ.