Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑ Στις υψηλού κινδύνου περιοχές και η Βοιωτία! Για τον ιό του Δυτικού Νείλου.. ΚΕΕΛΠΝΟ: «Είναι απρόβλεπτος και επικίνδυνος ..»
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Στις υψηλού κινδύνου περιοχές και η Βοιωτία! Για τον ιό του Δυτικού Νείλου.. ΚΕΕΛΠΝΟ: «Είναι απρόβλεπτος και επικίνδυνος ..»

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

«Απρόβλεπτο» χαρακτηρίζουν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού , έχοντας ήδη το πρώτο θύμα, ηλικιωμένη γυναίκα από την Αργολίδα..

Ο ιός εμφανίστηκε μετά από δυο χρόνια στην ελληνική επικράτεια, στην περιοχή της Αργολίδας όπου καταγράφεται έντονη κυκλοφορία του, όπως αυτή αποτυπώνεται στα 12 μέχρι στιγμής άτομα που έχουν μολυνθεί και εκδηλώσει λοίμωξη …

Οι οκτώ είχαν βαριά λοίμωξη με συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση και στην πλειοψηφία τους ήταν άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 χρόνων…

Υψηλού κινδύνου θεωρούνται όλες οι περιοχές με έντονο υδάτινο στοιχείο, από ποτάμια και λίμνες μέχρι έλη, βάλτους και ρέματα, , άρα και περιοχές που μπορεί να επηρεαστούν από το ιικό φορτίο που μπορεί να κουβαλούν τα κουνούπια.

Ως περιοχές που επηρεάστηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου από το 2010 και μετά έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι νομοί της Μακεδονίας, περιοχές της Θεσσαλίας, η Ανατολική Αττική και η Βοιωτία.

M.X.