Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ Με καταγωγή από το Δίστομο η Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Καλλιτεχνικό Πατινάζ
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Με καταγωγή από το Δίστομο η Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Καλλιτεχνικό Πατινάζ

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

 

korri1

Με καταγωγή από το Δίστομο η Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Καλλιτεχνικό Πατινάζ

Η Δήμητρα Κόρρη, που γεννήθηκε στο Σικάγο - με πατέρα από το Δίστομο και μητέρα από την Σπάρτη-  είναι η Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Καλλιτεχνικό Πατινάζ 2017, η οποία στοχεύει σε πρόκριση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Δήμητρα ξεκίνησε το καλλιτεχνικό πατινάζ σε ηλικία περίπου 5 ετών, η αγάπη για το άθλημα με τον καιρό μεγάλωνε και σε ηλικία 14 ετών άρχισε καθημερινά προπονήσεις με αγωνιστικό ρυθμό. Απο το 2011 μέχρι το 2017 κατάκτησε δύο χρυσά μετάλλια, δύο αργυρά μετάλλια, και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Πανελλήνιους Αγώνες, Καλλιτεχνικού Πατινάζ.

Είναι η πρωταθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ 2017 και έχει λάβει μέρος σε διεθνές αγώνες αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα σε Junior και Senior Αγώνες.

Αυτή τη χρονιά έλαβε μέρος στο 2017 Coppa Europa στην Ιταλία κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο. Επίσης έχει κάνει προπονήσεις στο πατινάζ ταχύτητας (Speed skating) και κατέχει το Εθνικό ρεκόρ στα 500μ, 1.000μ, και στα 1.500μ.

, διαβάζουμε

Όπως σημειώνει η επίσημη σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ), η Δήμητρα συνεχίζει τις προπονήσεις στο καλλιτεχνικό πατινάζ έξι μέρες την εβδομάδα θυσιάζοντας πολλές ώρες με πρόγραμμα και πειθαρχία Το όνειρό της είναι να κάνει την Ελλάδα υπερήφανη σε Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Αγώνες παγοδρομίας με στόχο την πρόκριση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Να σημειωθεί ότι συμμετέχει στον Πατριωτικό Σύλλογο Διστομιτών Αμερικής, «Άμβροσσος» και τον Ελληνικό Φοιτητικό Σύνδεσμο στο Πανεπιστήμιο Loyola. Οι σπουδές της είναι στην επικοινωνία και στη διεθνή παραγωγή ταινιών και ΜΜΕ ενώ έχει σκηνοθετήσει και παράγει μουσικά και διαφημιστικά βίντεο, ντοκιμαντέρ αλλά και δημοσιογραφικά  βίντεο.

«Έχοντας την ευκαιρία να κάνω πατινάζ για την Ελλάδα, ένα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα» λέει για την συμμετοχή της με τα εθνικά χρώματα και προσθέτει: «Το πατινάζ είναι ένα ανερχόμενο άθλημα στην Ελλάδα και είμαι τιμή μου για να είμαι μέλος της Εθνικής Ομάδας. Είμαι ενθουσιασμένη και ανυπομονώ για το μέλλον του πατινάζ στην Ελλάδα».

Σε ότι αφορά στα μελλοντικά της σχέδια σε συνέντευξη της στην ιστοσελίδα windycitygreekη η Δήμητρα Κόρρη, λέει ότι αθλητικά ανυπομονεί να βοηθήσει μαθητές στην Ελλάδα να καλλιεργήσουν τις ικανότητές τους για παγοδρομία.

«Με κάνει ευτυχισμένη να βλέπω τα παιδιά στην Ελλάδα να ενθουσιάζονται για κάτι για το οποίο είμαι εξαιρετικά παθιασμένη» και σε σχέση με τα επαγγελματικά της σχέδια επισημαίνει ότι εργάζεται σε ένα σενάριο για μια ταινία που ελπίζει  να  κατευθυνθεί για παραγωγή στην Ελλάδα.