Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑ Γιόρτασε το Κέντρο Άγριας Φύσης στον Ορχομενό
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Γιόρτασε το Κέντρο Άγριας Φύσης στον Ορχομενό

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

 

ptin1-1

 

 

Με την συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της περιοχής και πολλών κατοίκων της περιοχής, το Κέντρο Άγριας Φύσης στον Ορχομενό γιόρτασε την προστάτιδά του Αγία Παρασκευή σε μια εκδήλωση που περιελάμβανε εσπερινό και απελευθέρωση πουλιών που περιέθαλψαν τα μέλη του κέντρου.

Ένας χώρος στον Ορχομενό που κάποτε ήταν αναξιοποίητος με μεράκι και δουλειά μετατράπηκε σε σημείο περίθαλψης, φροντίδας και βοήθειας για άγρια πουλιά και ζώα.

Μια τιτάνια προσπάθεια των ανθρώπων που εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται στο κέντρο και ένα σημαντικό αποτέλεσμα που αναγνωρίζει η τοπική κοινωνία κάτι που φάνηκε και από την μεγάλη συμμετοχή στην πρόσφατη εκδήλωση.

Την προσοχή των επισκεπτών και κυρίως των παιδιών απέσπασε η απελευθέρωση πουλιών, καμποπέρδικων που εδώ και αρκετό καιρό φρόντιζαν σε ειδικούς κλωβούς τα μέλη του Κέντρου.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του ο π. Χαράλαμπου που κάλεσε όλους να συνδράμουν στην αξιοποίηση κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής.

«Αφού ευχαριστήσω όλους όσους βοηθούν για να υπάρχει αυτός ο χώρος και εκείνους που περιθάλπουν σε αυτόν το χώρο ζώα και πτηνά, πλάσματα του Θεού που έχουν ανάγκη βοήθειας, θέλω να σας παρακαλέσω να συστρατευτούμε όλοι σε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε όποια ομορφιά υπάρχει στον τόπο μας είτε είναι ένα εκκλησάκι, είτε είναι ένα αρχαίο μνημείο, είτε μία πηγή, είτε ένα μεμονωμένο δέντρο, να αξιοποιηθεί και παράλληλα ο ένας να βοηθάει τον άλλο», τόνισε μεταξύ άλλων ο π. Χαράλαμπος ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μνήμη του Σταύρου Εμμανουηλίδη για την εθελοντική προσφορά στο κέντρο της άγριας φύσης Ορχομενού, παραδίδοντας στην οικογένειά του μια εικόνα της Αγίας Παρασκευής.

Γ.MΠAP.