Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Friday, Oct 20th

Last update04:42:45 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑ Για 24η χρονιά υψώθηκε η Γαλάζια Σημαία στον Άγιο Ισίδωρο Αντίκυρας
Διαφήμιση
pikasishearing.gr

Για 24η χρονιά υψώθηκε η Γαλάζια Σημαία στον Άγιο Ισίδωρο Αντίκυρας

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

 

antik1

 

Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική κοινότητα της Αντίκυρας παρουσία φορέων της περιοχής αναρτήθηκε για 24η χρονιά η Γαλάζια Σημαία στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου Αντίκυρας.

Την Γαλάζια Σημαία που είναι το διεθνές σύμβολο ποιότητας και οργάνωσης παραλιών και ασφάλειας των λουομένων ύψωσαν δύο αθλητές της περιοχής με πανελλήνιες διακρίσεις οι οποίοι δήλωσαν μεταξύ άλλων: «Νοιώθουμε ιδιαίτερη τιμή για την περιοχή μας που ξεχώρισε για ακόμα μια χρονιά, ενώ είναι και δική μας τιμή που ανεβάσαμε τη Γαλάζια Σημαία στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου. Ελπίζουμε να την έχουμε και του χρόνου».

Να σημειωθεί ότι φέτος 486 Ελληνικές ακτές και 12 μαρίνες κέρδισαν το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία» ενώ η Ελλάδα κατέλαβε την 2η θέση παγκοσμίως

«Η διάκριση που έλαβε η παραλία μας για ακόμα μια χρονιά μας τιμά ιδιαίτερα δεδομένου ότι τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται είναι πάρα πολύ αυστηρά. Για να πάρει κάποια παραλία την γαλάζια σημαία πρέπει να πληροί 33 κριτήρια και εμείς τα πληρούμε. Είμαστε υπερήφανοι για την πανελλαδική μας διάκριση. Για το Δήμο μας και για το Διαμέρισμα της Αντικύρας οι παραλίες είναι το πρώτο μέλημα», τόνισε ο Νίκος Βαλαούρας.

Εκ μέρους της Αλουμίνιον της Ελλάδος ο Γιάννης Καραβάς δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην Τοπική Κοινότητα της Αντίκυρας πού καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια για 24 συνεχόμενα χρόνια καταφέρνει να κυματίζει η Γαλάζια Σημαία στην υπέροχη παραλία του Αγίου Ισιδώρου. Για την Αλουμίνιον της Ελλάδος είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και μας δίνει χαρά το συγκεκριμένο γεγονός διότι ότι αποδεικνύει στην πράξη πως μία μεγάλη βιομηχανική μονάδα όταν σέβεται το περιβάλλον και λειτουργεί ως υπεύθυνος εταίρος μπορεί πραγματικά να το προστατεύει και να το αναβαθμίζει. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ όμορφη παραλία με ένα ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, με καθαρά νερά και άψογη οργάνωση, πράγματα που διασφαλίζει και αναδεικνύει η τοπική κοινότητα σε δύσκολες συνθήκες, κάτι που δείχνει ότι με κοινή προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα».

Γ.ΜΠΑΡ.