Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Monday, Sep 25th

Last update06:56:04 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑ Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr
buzzin
buzzin
buzzin

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου το Πρόγραμμα ΚΑΡΠΑ-Α΄ Βοηθειών σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τη συμμετοχή της ΕΔΟΚ, στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά στη «βασική υποστήριξη της ζωής» και απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε γονείς, σε ηλικιωμένους, σε εργαζόμενους του Δήμου (συνεργεία, αθλητικά κέντρα, παιδικούς σταθμούς, κοινωνική πρόνοια), συλλόγους αθλητικούς, φυσιολατρικούς, περιηγητικούς, σωματεία και συλλόγους εργαζομένων και πολλούς άλλους. Στόχος να εξασφαλιστεί χρόνος με ασφάλεια για τον τραυματία ή τον ασθενή.

Μεταξύ άλλων η εκπαίδευση αφορούσε σε διαδραστική εκδήλωση θεωρητικής και πρακτικής προσέγγισης θεμάτων όπως η καρδιοπνευμονική ανάνηψη, ξένο σώμα στο λάρυγγα-πνιγμονή, λιποθυμία, δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη), τραύμα, αιμορραγία, ρινορραγία, έγκαυμα, διάσειση, διάστρεμμα, τσίμπημα σφήκας-μέλισσας, ηλίαση, υποθερμία.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, παρουσιάστηκαν τεχνικές για το πώς κάποιος, με απλά βασικά μέσα που μπορεί να διαθέτει στο σπίτι του, στο χώρο όπου εργάζεται ή ακόμα και στο αυτοκίνητό του, να βοηθήσει σημαντικά ή ακόμα και να διασώσει άτομο που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, και να κερδίσει χρόνο, μέχρι να γίνει η παραλαβή του από το ασθενοφόρο και η διακομιδή του στο νοσοκομείο.

«Η επιτυχία του σεμιναρίου, επιβάλλει την επανάληψή του. Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στο Δημότη και να προάγει την υγεία κατά το μέγιστο δυνατό, μέσα από συνεχείς δράσεις σε συνεργασία με τους ιατρούς – παρόχους», επεσήμανε ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης.

Και πόσθεσε: «Το πρόγραμμα αποτελεί μία σημαντική δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης των δημοτών μας και δίνει την ευκαιρία σε  όλους μας να λάβουμε γνώση απλών παρεμβάσεων ώστε να σώζουμε μια ζωή εξάλλου και στην πράξη έχει αποδειχθεί, ότι η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις ενημέρωσης τόσο σημαντικές, ενισχύουν την πρωτοβουλία μας αυτή. Ευχαριστούμε το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για την συνεργασία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη».

Επίσης ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων ευχαρίστησε τις κυρίες Πάτσιου Γεωργία, Μαρκαντώνη Βίκυ, τις διασώστριες που μέσα από το σπουδαίο τους έργο, «έδειξαν πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη προσφορά για την πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας».