Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Monday, Sep 25th

Last update06:56:04 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ Έμφαση στην ανακύκλωση, στη Λιβαδειά ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr
buzzin
buzzin
buzzin

Έμφαση στην ανακύκλωση, στη Λιβαδειά ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Ενημέρωση από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε σε σχετική εκδήλωση στη Λιβαδειά,  όπου παρουσιάστηκε ο νέος τρόπος και σχεδιασμός για την διαχείρηση των απορριμμάτων με έμφαση στην ανακύκλωση.

Ο Οργανισμός προχωρά σε ενημέρωση των πολιτών, αλλά και των εργαζόμενων στην καθαριότητα στους δήμους για τους στόχους που έχει θέσει η πολιτεία ώστε να επιτευχθεί η μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων και η αύξηση της ανακύκλωσης.

«Γίνεται μία προσπάθεια επαναχρησιμοποίησης όλων αυτών των προϊόντων που μέχρι σήμερα πετάγαμε στα σκουπίδια. Αυτό σημαίνει μια μεγάλη αλλαγή στη φιλοσοφία και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε αυτά που νομίζουμε ότι είναι σκουπίδια», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΑΝ Δημήτρης Πολιτόπουλος και συμπλήρωσε: «Ο νέος σχεδιασμός κάνει λόγο για μικρές μονάδες, αποκεντρωμένες, μείωση του κόστους διαχείρισης των αποβλήτων και κυρίως των σύμμεικτων και των οικιακών με αποτέλεσμα να υπάρχουν οφέλη για τον πολίτη. Ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός είναι η τοπική αυτοδιοίκηση με τη συμμετοχή των πολιτών να μπορεί να μειώσει τα απορρίμματα δεδομένου ότι σήμερα η ανακύκλωση πανελλαδικά καλύπτει το 20% μαζί με την κομποστοποίηση και το υπόλοιπο 80% το θάβουμε. Υποχρέωσή μας είναι μέχρι το 2030 να θάβουμε το 10% και να ανακυκλώνουμε το 90%».

Ο Οργανισμός όπως τόνισε ο κ. Πολιτόπουλος σε αυτό το εγχείρημα είναι δίπλα στους πολίτες, διότι θεωρεί ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου.

«Η πολιτεία, ο Δήμος και ο ΕΟΑΝ χρειάζονται τους πολίτες, χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να πετύχουμε» υπογράμμισε ο Δ. Πολιτόπουλος.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου από την πλευρά της ευχαρίστησε  τον κ. Πολιτόπουλο που ανταποκρίθηκε  στην πρόσκληση και επισκέφθηκε την Λιβαδειά, προκειμένου να παράσχει την αναγκαία ενημέρωση.

«Είναι η αρχή μιας νέας συνεργασίας που θα έχει πολύ συγκεκριμένα στάδια, φυσικά έχουμε κοινή κατεύθυνση, κοινή άποψη και αντίληψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο Δήμος μας έχει δώσει μάχες για την εφαρμογή του εθνικού σχεδιασμού αλλά και της αποκεντρωμένης διαχείρισης με διαλογή στην πηγή. Είμαστε στο σημείο αυτό και τώρα καλούμε όλους τους πολίτες να τους ενημερώσουμε γύρω από τα θέματα της ανακύκλωσης», σημείωσε η κ. Πούλου και πρόσθεσε: «Είναι μία συντεταγμένη προσπάθεια αυτό που γίνεται, υπάρχουν παράλληλα και οι εθελοντικές οργανώσεις που έχουν αρχίσει αυτή τη συζήτηση και τον σχεδιασμό που θα ξεκινήσει από τα σχολεία και τις γειτονιές».

Καταλήγοντας η Δήμαρχος αναφέρθηκε στα «πράσινα σημεία» και έδωσε έμφαση στην κατάργηση της πλαστικής σακούλας που όπως έκανε γνωστό από το 2018 θα αντικατασταθεί από τη πάνινη.

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, το θέμα των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο και με συγκεκριμένα βήματα για τα οποία θα ενημερώνονται οι πολίτες θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδιασμού».