Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Monday, Sep 25th

Last update06:56:04 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ Τη Μάνα τίμησε η Εστία Μητέρας σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, εναποθέτοντας «στεφάνι αμάραντο, πλεγμένο απ’ την αγάπη»
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr
buzzin
buzzin
buzzin

Τη Μάνα τίμησε η Εστία Μητέρας σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, εναποθέτοντας «στεφάνι αμάραντο, πλεγμένο απ’ την αγάπη»

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση αγάπης και ευγνωμοσύνης στην «ουρανόσταλτη, ατίμητη» μάνα πραγματοποίησε η Εστία Μητέρας στη Λιβαδειά, μια εκδήλωση αφιερωμένη στις μητέρες όλου του κόσμου.

Στην κατάμεστη αίθουσα «Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση» η Πρόεδρος της Εστίας Χριστίνα Αγγέλου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και ακολούθησε ο χαιρετισμός του π. Αλέξιου που εκπροσώπησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο.

Στη συνέχεια τιμήθηκε η πολύτεκνη μητέρα Σοφία Τσαπρούνη και την απονομή της διάκρισης έκανε ο Γραμματέας του συλλόγου Πολυτέκνων Παναγιώτης Περγαντας.

Αμέσως μετά, το θέμα «Κραταιά ως θάνατος αγάπη. Η θυσία της μάνας», ανέπτυξε  η Αγγελική Ρουμπιέ εκπαιδευτικός, θεατρολόγος και υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων που με την συγκλονιστική ομιλία της «ταξίδεψε» το κοινό στα φωτεινά μονοπάτια της θυσίας της μάνας.

«Η στάση της εκκλησίας απέναντι στη μητέρα και ιδιαίτερα απέναντι στις πολύτεκνες μητέρες είναι σταθερή ανά τους αιώνες. Δεν είναι τυχαίο ότι παλαιότερα η ημέρα της Μητέρας γιορταζόταν την ημέρα της Υπαπαντής του Κυρίου. Πρέπει όλοι να τιμάμε τη μάνα που είναι πραγματική ηρωίδα στη ζωή και πολύ περισσότερο μέσα σε κρίσιμους καιρούς σαν αυτούς που πορευόμαστε. Πρέπει επίσης η πολιτεία να σκύψει πάνω στο δημογραφικό πρόβλημα που έχει προκύψει με την μείωση των γεννήσεων», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξιος και εκ μέρους του Σεβασμιότατου συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη της Εστίας Μητέρας για την προσφορά τους και ευχήθηκε να συνεχίσουν με θάρρος και δύναμη.

«Μέσα σ’ αυτό το μήνα το χαρούμενο, τον ανθοστολισμένο Μάη γιορτάζουμε τη Μάνα.

Πάει σχεδόν ένας αιώνας που η συνείδηση της ανθρωπότητας αφυπνίσθηκε από τους αγώνες της Άννας Τζάρβις και καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας», είπε μεταξύ άλλων η Χ. Αγγέλου στην ομιλία της και τόνισε: «Η μητέρα είναι μια ηρωίδα, όχι όμως από την πίεση μεγάλων γεγονότων ή κρίσιμων καταστάσεων. Ο ηρωισμός της πηγάζει ελεύθερα μέσα από την ίδια τη φύση της. Όταν η γυναίκα γίνει μάνα στερείται την ελευθερία της για να ζήσει μια άλλη ζωή με τη χαρά της προσφοράς στο παιδί της. Μια προσφορά που δεν έχει θητεία και ημερομηνία λήξης, κρατάει ως την τελευταία της πνοή».

Και πρόσθεσε: «Καλέσαμε λοιπόν κι εμείς τη Μάνα να ξαποστάσει λίγο απ’ τον αδιάκοπο αγώνα της. Να πάρει απ’ όλα τα πλάσματα ανώτερο θρόνο. Και να αποθέσουμε ταπεινά στην αγκαλιά της στεφάνι αμάραντο, πλεγμένο απ’ την αγάπη μας, από την αγάπη όλων των παιδιών της γης. Ας πούμε λοιπόν ο καθένας μας με το δικό του τρόπο ένα ευχαριστώ στη δική του μητέρα που είναι κοντά του ή του στέλνει την ευχή της από τον ουρανό».

Παράλληλα αφιέρωσε από ένα λουλούδι στη μνήμη της αείμνηστης Προέδρου και ιδρύτριας της Φούλα Νικολάου, της αντιπρόεδρου Γιούλα Χριστοδούλου και «σε όσες συνεργάτριες των Διοικητικών Συμβουλίων γιορτάζουν μαζί μας από τον ουρανό».

Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «όλες τις συνεργάτιδες και φίλες του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Μητέρας που ως αφανείς ηρωίδες, πίσω από τη σκηνή αυτή, μοιράζουν με χαρά το χρόνο τους μεταξύ των δύο σπιτιών τους, της οικογένειάς τους και της Εστίας που η συμβολή τους πάντα είναι ανεκτίμητη», καθώς και όλους όσοι βρίσκονται στο πλευρό του Ιδρύματος και συνδράμουν το δύσκολο αλλά μεγάλο κατά γενική ομολογία έργο που προσφέρει.

«Τιμούμε τη μητέρα, είναι μια σημαντική γιορτή με πολλά μηνύματα σε όλη την κοινωνία. Μια μέρα αγάπης, νοσταλγίας, αλληλεγγύης. Ο ρόλος της μάνας πρέπει να αναδεικνύεται διαχρονικά  και πολύ περισσότερο στις σημερινές δύσκολες συνθήκες», επεσήμανε ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος.

«Είναι μία γιορτή αφιερωμένη σε όλες τις μητέρες σε όλο τον κόσμο.  Στις μητέρες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό να μεγαλώνουν τα παιδιά τους και να διαμορφώνουν αυριανούς πολίτες. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλες τις μητέρες όμως θέλω να κάνω ειδική αναφορά καταθέτοντας παράλληλα τον σεβασμό μου και να ευχηθώ κουράγιο και δύναμη στις μητέρες που έχουν παιδιά με αναπηρία, είναι εκείνες που τους στερείται το ύψιστο δικαίωμα της επικοινωνίας με το παιδί τους».

Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στον δύσκολο και σημαντικό ρόλο της μητέρας ιδιαίτερα στις μέρες μας και συνεχάρη την Εστία Μητέρας για τη προσφορά της.

Η γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας ολοκληρώθηκε με μουσικό αφιέρωμα στη μάνα με την διεθνούς φήμης τραγουδίστρια παραδοσιακής μουσικής Νεκταρία Καραντζή τους μουσικούς Κωνσταντίνα Δούκα και Carmelo Siciliano, τον Παναγιώτη Μπάρλο και την συμμετοχή της Αγγελικής Βασιλείου.

Τέλος να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η βράβευση των Special Olympics Hellas του ΑΚΟΛ για την επιτυχημένη συμμετοχή τους στους Παγκόσμιους Χειμερινούς αγώνες της Αυστρίας το Μάρτιο του 2017.

Η Πρόεδρος της Εστίας Μητέρας Χ. Αγγέλου, προσέφερε τιμητικές πλακέτες στους αθλητές και τις αθλήτριες Ζένια Ζαννιά, Μαρία Λαμπίρη, Χρήστο Θηβαίο και Λάμπρο Κόντο, καθώς και μια αγκαλιά λουλούδια στους προπονητές τους κ.κ. Έφη Παπαχαραλάμπους και Μιχάλη Τόλια

«Τα αρχαία χρόνια, γκρέμιζαν τοίχοι για να υποδεχθούν τους Ολυμπιονίκες, σήμερα εμείς, ανοίγουμε μία ζεστή αγκαλιά για να υποδεχθούμε εδώ τους νικητές των 11ων  Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics, που έγιναν τον  Μάρτιο του 2017, στις χιονισμένες βουνοκορφές της Αυστρίας», είπε χαρακτηριστικά η κ. Αγγέλου.

Οι αθλητές, ως ανάμνηση της τιμητικής βραδιάς, χάρισαν στην Εστία Μητέρας, την αφίσα των αγώνων με τις υπογραφές τους.

«Είναι για μας ιδιαίτερη η χαρά που μας τιμά ένα τόσο μεγάλο σωματείο της πόλης μας, γι’ αυτό σας ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας. Σας υποσχόμαστε, πως, με τη βοήθεια των προπονητών μας και την παρουσία των εθελοντών που υποστηρίζουν την προσπάθειά μας θα φέρουμε κι’ άλλες διακρίσεις στο μέλλον», επεσήμανε εξ ονόματος όλων των παιδιών, ο αθλητής Λ. Κόντος, ενώ η Σπυριδούλα Στάμου, ως εκπρόσωπος της Τοπικής Επιτροπής Π. Ε. Βοιωτίας, παρουσίασε συνοπτικά το ρόλο και τους σκοπούς των Special Olympics Hellas.

Κοινοποιήστε