Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Monday, Sep 25th

Last update06:56:04 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑ Συμπαραστέκονται οι Δήμοι Λεβαδέων & Αλιάρτου-Θεσπιέων στους 77 Βοιωτούς που διώκονται εξαιτίας συμμετοχής τους σε κινητοποίηση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr
buzzin
buzzin
buzzin

Συμπαραστέκονται οι Δήμοι Λεβαδέων & Αλιάρτου-Θεσπιέων στους 77 Βοιωτούς που διώκονται εξαιτίας συμμετοχής τους σε κινητοποίηση

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τους 77 Βοιωτούς πολίτες που διώκονται εξαιτίας της συμμετοχής τους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου 2014 από τα Εργατικά Κέντρα Θήβας και Λιβαδειάς και μετά από κάλεσμα των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου διεκδικώντας να τεθεί τέλος στην υποβάθμιση των υγειονομικών δομών του Νομού εξέφρασαν η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή.

«Οι πολίτες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο εξέφρασαν την αντίδρασή τους με απολύτως ειρηνικό τρόπο, καταγγέλλοντας τις ακολουθούμενες πολιτικές της τότε κυβέρνησης που οδηγούσαν τη δημόσια υγεία σε μαρασμό, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σε φαρμακευτικό και ιατρικό εξοπλισμό», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Και καταλήγει κάνοντας γνωστό ότι το Δημοτικό  Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων, θα εκδώσει και σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης, ενώ αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής θα παρευρεθεί στα Δικαστήρια της Θήβας, την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 ημέρα διεξαγωγής της δίκης, για να εκφράσει την συμπαράσταση στους συμπολίτες.

Επίσης ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων λέει «όχι στην ποινικοποίηση των Κοινωνικών Αγώνων» ενώ σε δηλώσεις του  ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης είπε μεταξύ άλλων: «Σθεναρά εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην ποινική δίωξη 77 Βοιωτών συμπολιτών μας, για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση κατά της υποβάθμισης των δομών υγείας του Νομού, που διοργανώθηκε τον Ιούλιο του 2014 από διάφορους φορείς μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η συμμετοχή τους σε νόμιμες και μη βίαιες κινητοποιήσεις, εκτός από ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα είναι κυρίως υποχρέωση προβλεπόμενη από το Σύνταγμα».

Καταλήγοντας ο κ. Ντασιώτης αφού επισημαίνει ότι θα εκδοθεί σχετικό ψήφισμα από το Δ.Σ. και ότι θα υπάρξει παρουσία και την ημέρα της δίκης ευχαριστεί όλους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα «καθ’οσον ένα από τα αιτήματα εκείνης της κινητοποίησης ήταν και η στήριξη του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου».

Κοινοποιήστε