Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Friday, Oct 20th

Last update04:42:45 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ Μοναδικό και με χιλιάδες επισκέπτες το παραδοσιακό Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά
Διαφήμιση
pikasishearing.gr

Μοναδικό και με χιλιάδες επισκέπτες το παραδοσιακό Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Με την συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών από την περιοχή και απ΄ όλη την Ελλάδα που επέλεξαν την Βοιωτική πρωτεύουσα ως τόπο προορισμού για την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, κορυφώθηκαν την Κυριακή στη Λιβαδειά οι εκδηλώσεις εορτασμού του παραδοσιακού ρουμελιώτικου Πάσχα με το ψήσιμο του οβελία στις πηγές της Κρύας, αλλά και σε κάθε γειτονιά της πόλης

Για μια ακόμα χρονιά αναδείχθηκε ο μοναδικός τρόπος που γιορτάζει διαχρονικά η Λιβαδειά το Πάσχα,  ενώ οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 23 Απριλίου.

Όσοι ανηφόρησαν μέχρι την Κρύα έφαγαν, ήπιαν, διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική και τσούγκρισαν τα αβγά τους, ενώ στο ισόγειο του Νερόμυλου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν την έκθεση φωτογραφίας.

«Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους αγαπητούς μας αδελφούς τους Βοιωτούς αλλά και τους πολλούς επισκέπτες στην πόλη της Λιβαδειάς που εορτάζει ξεχωριστά το Πάσχα και να ευχηθώ δύναμη, υγεία και ενίσχυση για να καλλιεργήσουμε την ενότητα, να κρατήσουμε την παράδοσή μας, να χαρούμε τη μεγάλη εορτή της πίστης μας και προπαντός να πιστέψουμε στην Ανάσταση. Αυτή η πίστη θα μας φέρνει και χαρά και δύναμη και μια σχέση ειλικρινή με το Θεό, μεταξύ μας και με τον εαυτό μας. Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά, ευλογημένα, ευφρόσυνα και ελπιδοφόρα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

H Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου ευχήθηκε σε όλους «το Αναστάσιμο Φως να μας δίνει υγεία και δύναμη να ξεπερνάμε τις καθημερινές δυσκολίες και να έχουμε αισιοδοξία» και συνέχισε λέγοντας πως ο Δήμος κάθε χρόνο συνεχίζει και βελτιώνει την παράδοση με τις εκδηλώσεις του Πάσχα και έτσι θα συνεχίσει .

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Διαμαντόπουλος ευχήθηκε σε ντόπιους και επισκέπτες «χρόνια υγεία και ευτυχία» επισημαίνοντας παράλληλα τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο η Λιβαδειά γιορτάζει το Πάσχα.