Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Σε αποθήκη 2.640 κροτίδες!
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Σε αποθήκη 2.640 κροτίδες!

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Χειροπέδες σε 52χρονο…

ΕΛ.ΑΣ προς γονείς: «Οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα..»

Στην εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και λοιπών πυροτεχνικών ειδών, έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ στην Στερεά..

Στα πλαίσια αυτών των ελέγχων, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας συνέλαβαν προχθές το μεσημέρι έναν 52χρονο, καθώς στην αποθήκη καταστήματός του βρέθηκαν 2.640 κροτίδες.

«Δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά την διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, συνιστώντας στους πολίτες και ιδίως στους γονείς βασικές συμβουλές..

Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη, μην τα αγοράζετε.

Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους κι ενημερώστε τα για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.

Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα και οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.