Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΑ Χειμερινοί Special Olympics 2017
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Χειμερινοί Special Olympics 2017

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Με την συμμετοχή και της Βοιωτίας

Επιστροφή με  5 χρυσά, 1 ασημένιο και 3 χάλκινα μετάλλια

«Γεμάτη υπερηφάνεια επέστρεψε όλη η ελληνική αποστολή»

Τεράστια ήταν η επιτυχία της Ελληνικής αποστολής στους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics 2017, που έγιναν στην Αυστρία, κάνοντας την Ελλάδα υπερήφανη για ακόμη μία φορά. 
Τα μέλη της  Ελληνικής αποστολής,  επέστρεψαν με  5 χρυσά, 1 ασημένιο και 3 χάλκινα μετάλλια και προέρχονται από τα προπονητικά προγράμματα Special Olympics των Νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Βοιωτίας, λαμβάνοντας μέρος σε 3 από τα 8 αθλήματα,

Να σημειωθεί, πως οι προπονητές τους  συμμετείχαν εθελοντικά,  ταξιδεύοντας με δικά τους έξοδα  και καταφέρνοντας να κάνουν το αδύνατο δυνατό!

«Νομίζω ότι αυτά τα παιδιά είναι νικητές της ζωής. Η συμμετοχή μόνο και μόνο είναι το πιο σημαντικό σε αυτούς τους αγώνες. Η εξαιρετική ελληνική αποστολή σε χειμερινά σπορ, αθλήματα για τα οποία δεν φημιζόμαστε, μας γέμισε πολύ μεγάλες επιτυχίες και δεν είναι μόνο τα μετάλλια, αφού είχαμε εξαιρετικά πλασαρίσματα σε όλες τις θέσεις. Αυτά τα παιδιά μας δίνουν δύναμη, μας δίνουν κουράγιο και μας δείχνουν το δρόμο για το που θα πρέπει να κινηθούμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά, συγχαρητήρια στους εθελοντές, συγχαρητήρια στους γονείς. Εμείς θέλουμε να τους πούμε πως θα είμαστε εδώ, δίπλα τους, θα χαιρόμαστε μαζί τους και θα προσπαθούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη που έχουν. Προσπαθούμε μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες να κάνουμε το χρέος μας και να είμαστε κοντά σε όλα τα παιδιά της ελληνικής κοινωνίας. Τα παιδιά δεν διαχωρίζονται σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και τα υπόλοιπα. Έχουν όλα τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια προβλήματα και η αγκαλιά μας είναι ανοιχτή για όλα» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, που υποδέχθηκε την αποστολή στο αεροδρόμιο…

«Γεμάτη υπερηφάνεια επέστρεψε όλη η ελληνική αποστολή Special Olympics από την Αυστρία όπου για 12 ημέρες, οι αθλητές μας, απέδειξαν όχι μόνο το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο αλλά και μια αδάμαστη θέληση που τους οδήγησε στο βάθρο των νικητών. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γιατί μας δίδαξαν μαζί με τους εθελοντές προπονητές τους ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι αξεπέραστο, κανένας δρόμος δεν είναι αδιάβατος, καμία κορυφή δεν είναι απρόσιτη. Σήμερα, εδώ γιορτάζουμε άλλη μία νίκη. Κι αυτή είναι μία νίκη πολύ μεγάλη όλων των αθλητών μας, οι οποίοι πραγματικά πήγαν με θετική ενέργεια, αποδείχτηκαν πολύ δυναμικοί και έτσι έφεραν στην Ελλάδα 5 χρυσά, 1 ασημένιο και 3 χάλκινα μετάλλια.  Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα, το οποίο πιστώνονται πρώτα οι αθλητές γιατί έδειξαν μεγάλη ψυχή και μεγάλη καρδιά, οι αξιοθαύμαστοι εθελοντές προπονητές τους που συστηματικά προπονούν αφιλοκερδώς όλα τα παιδιά. Το επίτευγμα πιστώνονται, επίσης, και οι λοιποί εθελοντές, οι οποίοι ήρθαν και βοήθησαν ιδιαίτερα στους Αγώνες» δήλωσε ο επίτιμος Πρέσβης και  Πρόεδρος των Special Olympics Hellas,  Διονύσιος Κοδέλλας…
Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιδόσεις των παιδιών μας: Στο άθλημα του Αλπικού Σκι οι αθλητές από τηβ Βέροια Απόστολος Γκόβας και Δημήτρης Δανόγλου κατέλαβαν την 1η θέση στο αγώνισμα Super G Novice και την 5η στο Giant Slalom Novice αντίστοιχα.

Στο Cross Country, η ελληνική ομάδα Special Olympics κατέκτησε 5 μετάλλια. Στο αγώνισμα των 1.000 μέτρων ανδρών,  το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Θεσσαλονικιός Γιώργος Παπαδόπουλος, ασημένιο μετάλλιο για τον Νικόλαο Τουλίκα και χάλκινο για τον Θεόδωρο Ήλκο από την Βέροια και την 4η θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Γιαρένης. Ο Νίκος Τουλίκας από την Αλεξάνδρεια Ημαθείας κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στα 2500 μέτρα της κατηγορίας Cross Country.

Στο αγώνισμα της Σκυταλοδρομίας, οι αθλητές μας ένωσαν τις δυνάμεις τους και βρέθηκαν στην 3η θέση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα 4 Χ 1.000 μέτρων.
Mεγάλες ήσαν οι επιτυχίες και για το Άθλημα του Snowshoeing, όπου όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του Ν. Βοιωτίας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μαρία Λαμπίρη στο αγώνισμα των 100 μέτρων γυναικών και χάλκινο ο Λάμπρος Κόντος, ο οποίος μετά από την 6η θέση στο αγώνισμα των 100 μέτρων ανδρών ανέβηκε στο σκαλί του βάθρου τερματίζοντας 3ος στο αγώνισμα των 400 μέτρων. 
Την 5η θέση κατέλαβε η Μαρία – Ζαχαρούλα Ζαννιά στα 100 μέτρα γυναικών, ενώ μία 5η και μία 8η θέση είχε ο Χρήστος Θηβαίος στα αγωνίσματα των 400 μέτρων και 100 μέτρων αντίστοιχα.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν όλοι οι αθλητές της Σκυταλοδρομίας 4 Χ 100 μέτρα.