Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΘΗΒΑ Αγροτικές Γυναικείες Φυλακές στον Ελεώνα!
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Αγροτικές Γυναικείες Φυλακές στον Ελεώνα!

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Υπογράφηκε η απόφαση…

Με αναμόρφωση ανεξάρτητων οικίσκων των Φυλακών και παραχώρηση τμήματος από το Τμήμα Απεξάρτησης …

Από την κόλαση της κλειστής φυλακής, στον παράδεισο της αγροτικής περνούν για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του ’50, περίπου 30 κρατούμενες.

Την δημιουργία αγροτικού σωφρονιστηρίου στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα αποφάσισε το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά από πόρισμα που συνέταξε και παρέδωσε στην πολιτική ηγεσία τον Φεβρουάριο, ειδική ομάδα εργασίας στελεχωμένη από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και των φυλακών.

Σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου υπουργού Στ. Κοντονή, που υπογράφηκε την περασμένη Τρίτη 7 Μαρτίου, η δομή αναμένεται να αναπτυχθεί, σε πρώτη φάση, με την αναμόρφωση 7 ανεξάρτητων οικίσκων που βρίσκονται μέσα στις Φυλακές, ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν τις κρατούμενες καθώς και την παραχώρηση τμήματος γης, κτιρίων και υποστήριξης από το παρακείμενο κέντρο απεξάρτησης που επίσης ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για την εφαρμογή του καταλληλότερου για την περιοχή προγράμματος καλλιέργειας θα αξιοποιηθεί γεωπόνος του σωφρονιστηρίου,  ενώ παράλληλα οργανώνεται η δομή ώστε η καθημερινότητα των γυναικών να διαρθρωθεί γύρω από αγροτικές δουλειές, εργαστήρια, αλλά και κατασκευή προϊόντων και τροφίμων.

Ο σχεδιασμός αποσκοπεί στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατουμένων αλλά και στην μετατροπή του χαρακτήρα της ποινής από τιμωρητικό σε σωφρονιστικό και οι εργασίες ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σ’ ένα τρίμηνο.