Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Friday, Oct 20th

Last update04:42:45 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑ «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί», απαντά η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΟΔΕ Βοιωτίας
Διαφήμιση
pikasishearing.gr

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί», απαντά η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΟΔΕ Βοιωτίας

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Βοιωτίας περί καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας απαντά η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.


«Να θυμίσουμε τη γνωστή παροιμία ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «πολύ όψιμο ενδιαφέρον των τοπικών στελεχών της ΝΔ για τις δημόσιες δομές υγείας του νομού».


Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει «ξεχάσανε γρήγορα τις ισοπεδωτικές πολιτικές που εφάρμοσε ο σημερινός τους αντιπρόεδρος κ. Γεωργιάδης, ως υπουργός Υγείας. Άλλωστε την κατάσταση που διατείνονται πως διαπίστωσαν στα Νοσοκομεία του Νομού,  αφού δεν τους άρεσε, πρέπει να τους θυμίσουμε ότι από αυτούς την παραλάβαμε».


Και ερωτά: «Άραγε ποιος απαξίωσε τη Δημόσια Υγεία με τη συνεχή υποστελέχωση; Ποιος συρρίκνωσε μέχρι ασφυξίας τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων; Ποιος διέλυσε τις μονάδες Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Βοιωτία; Ποιος παρέδωσε τις υποστηρικτικές υπηρεσίες των Νοσοκομείων, βορά στις ορέξεις των εργολάβων και των διαπλεκόμενων; Τι κρύβανε πίσω από τις συμβάσεις των προμηθευτών και των φαρμακευτικών εταιρειών; Ποιοι είχανε επιβάλει το 5ευρω για να περάσεις την πόρτα των Νοσοκομείων; Ρωτήσανε τους ανασφάλιστους πως αντιμετωπίζανε τα προβλήματα υγείας την περίοδο των κυβερνήσεών τους;».


Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ η Ν.Ε. κάνει αναφορά στην «κοινωνική μέριμνα με καθιέρωση της πλήρους Υγειονομικής κάλυψης όλων των πολιτών από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ανεξάρτητα από ασφάλιση» και την κατάργηση του 5ευρου για κάθε απλή επίσκεψη στο Νοσοκομείο ενώ επισημαίνει την κάλυψη και συνταγογράφηση από τον ΕΟΠΠΥ πολλών εξετάσεων που μέχρι τώρα δεν ήταν συνταγογραφούμενες και επιβάρυναν τους ασφαλισμένους ( ψηφιακή μαστογραφία, PET-CT κ.λ.π.).


Επίσης αναφέρεται στην «μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (αυτών που δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και αυτών που έχασαν το ΕΚΑΣ)» και στη «δίκαιη και διαφανής λίστα χειρουργείου» υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει «την ανταπόδοση στην κοινωνία με νέα μέτρα  με στόχο την ασφάλεια που επιζητούν οι πολίτες».


Τονίζει επίσης ότι στόχος είναι η αναβάθμιση και καλυτέρευση των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και η επίτευξη του στόχου να εφημερεύουν τα Νοσοκομεία της Βοιωτίας 30 μέρες τον μήνα με πλήρη εργαστηριακή κάλυψη.


«Με συμμέτοχους τις τοπικές κοινωνίες, με καλοπροαίρετη κριτική και έλεγχο, κτίζουμε ξανά τη Δημόσια Υγεία και τις δομές του Νομού μας. Προσπαθούμε για την ανόρθωση των Νοσοκομείων με προσλήψεις που γίνονται σε Ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και σε προσωπικό για ενίσχυση των εργαστηριών.


Αφήσαμε τα εργολαβικά συμφέροντα έξω από τον χώρο της Υγείας αντικαθιστώντας τα με απευθείας συμβάσεις εργαζομένων όπως π.χ. με τις καθαρίστριες των  Νοσοκομείων, καθιερώνοντας σωστές εργασιακές σχέσεις και ταυτόχρονα εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους για ανάγκες παροχής υπηρεσιών πραγματικής Υγείας», σημειώνει μεταξύ άλλων και καταλήγει: «Σε άμεση προτεραιότητα για το 2017 προγραμματίζεται ξανά η ανάπτυξη του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας  με την λειτουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας τόσο στην Θήβα όσο και στην Λιβαδειά.


Μέριμνα μας είναι η στελέχωση όλων των Περιφερικών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας του Νομού μας. Αυτή είναι η δράση και η απάντηση μας στους νοσταλγούς του παρελθόντος».


Γ.ΜΠΑΡ.

Κοινοποιήστε