Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Monday, Sep 25th

Last update06:56:04 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ Η ημέρα της γυναίκας μας θυμίζει ότι τα δικαιώματα και η ελευθερία κατακτούνται με αγώνες, τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr
buzzin
buzzin
buzzin

Η ημέρα της γυναίκας μας θυμίζει ότι τα δικαιώματα και η ελευθερία κατακτούνται με αγώνες, τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις γυναίκες που διαχρονικά αγωνίσθηκαν, πολέμησαν, θυσιάσθηκαν για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, δικαιώματα, ισότητα, τονίζει σε ανακοίνωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς.


«Τα τελευταία χρόνια η διεθνής μέρα γυναικών είτε περνάει απαρατήρητη είτε έχει αποπολιτικοποιηθεί. Οι περισσότεροι σήμερα δεν γνωρίζουν καν ότι οι ρίζες της ημέρας βρίσκονται στον αγώνα των Αμερικανίδων εργατριών στην υφαντουργία ή ότι μια κινητοποίηση γυναικών στη Ρωσία ενάντια στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο το 1917 ήταν η σπίθα για την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του τσάρου και το ξεκίνημα της ρωσικής επανάστασης», σημειώνει μεταξύ άλλων.


Και προσθέτει: «Ελπίζουμε ότι οι γυναίκες και αυτοί που τις υποστηρίζουμε, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε πολιτικές δράσεις σε όλο τον κόσμο για να τραβήξουμε την προσοχή στις συνθήκες εργασίας των γυναικών της εργατικής τάξης και στον αγώνα που χρειάζεται για να μετασχηματίσουμε αυτές τις συνθήκες».


Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «Η ημέρα της γυναίκας μας θυμίζει ότι τα δικαιώματα και η ελευθερία κατακτούνται όταν αγωνίζεσαι σθεναρά γι’ αυτά και μάχεσαι χωρίς εκπτώσεις».


Γ.ΜΠΑΡ.

Κοινοποιήστε