ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Tuesday, Apr 25th

Last update03:13:29 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ Ο αγώνας είναι η μόνη λύση για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια, τόνισε το ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο στη Λιβαδειά

Ο αγώνας είναι η μόνη λύση για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια, τόνισε το ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο στη Λιβαδειά

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

 

pame1

 

Με σύνθημα  «δεν θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωση μας»  το ΠΑΜΕ Λιβαδειάς  πραγματοποίησε την Τρίτη το απόγευμα συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην αντιλαϊκή πολίτική της κυβέρνησης.


«Οι μάσκες έπεσαν πριν καεί ο βασιλιάς καρνάβαλος», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Πελέκης και πρόσθεσε: «Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να σταματήσει πηγαίνοντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να «κερδίζει» συνέχεια τους ευρωπαίους ηγέτες και την άλλη μέρα γυρνώντας να φέρνει νέα δυσβάσταχτα μέτρα για τον λαό. Είναι γεγονός ότι  κυβέρνηση συμφώνησε σε όλα, συμφώνησε σε ότι ζήταγαν οι δανειστές.


Μέτρα που θα ψηφήσει και όταν δεν θα πιαστούν τα «ματωμένα», πλεονάσματα από την βαριά φορολογία των εργαζομένων και των συνταξιούχων θα εφαρμοστούν. Τα συλλαλητήρια και οι αγώνες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα είναι η απάντησή μας και καλούμε σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους».


Όπως χαρακτηριστικά τονίζει το ΠΑΜΕ «στον ρυθμό των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και επιζητούν τα μνημόνια διαρκείας αλλά και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, μας θέλουν στην αδράνεια, το συμβιβασμό στη μοιρολατρική αποδοχή της βαρβαρότητας» και αυτό διότι «πάνω στα αποκαΐδια, χτίζουν τη μελλοντική ανάκαμψη των κερδών τους πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών κατακτήσεων.


Θέλουν να εξασφαλίσουν περισσότερα φτηνά εργατικά χέρια, εργάτες με αλυσίδες. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους».


Η μόνη λύση όπως υπογραμμίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο είναι «το δυνάμωμα της αγωνιστικής δράσης από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια».


Γ.ΜΠΑΡ.

Κοινοποιήστε