9  Νοεμ. 2021                                                                Κυκλοφορώ και…

 

  • Αποφασίζω να πάω στην εκδήλωση. Μ’ έχουν καλέσει τόσες φορές, μου στέλνουν το πρόγραμμα του διμήνου, μου τηλεφωνούν για κάποια ιδιαίτερη περίπτωση, μου ζητούν να παρουσιάσω κάτι δικό μου… ε, ντράπηκα πια κι είπα να πάω. Στην πρόσκληση ανέφεραν ότι στον χώρο τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας απ’ τον κορονο-ιό. Ωραία. Ντύθηκα, στολίστηκα, έβαλα και τη μάσκα που ταίριαζε με τα ρούχα μου και ξεκίνησα χαρούμενη. Φθάνοντας, τι;
  • Ανακαλύπτω ότι το μόνο που θύμιζε «μέτρα προστασίας» ήταν οι αποστάσεις ανάμεσα στις καρέκλες. Κανείς έλεγχος στην είσοδο, καμία ερώτηση περί εμβολιασμού, καμία απαίτηση για χρήση μάσκας. Μπορεί πια να μην ντρεπόμουν που τόσον καιρό δεν είχα πάει, αλλά ευχαρίστως θα τρεπόμουν σε φυγή τώρα που είχα πάει. Δεν τράπηκα, επειδή ντράπηκα. Κακώς! Ισχύει και για τα δύο. Και μπορεί έτσι που σας τα λέω να φαίνονται λογοπαίγνια, στα σοβαρά όμως πιστεύω ότι στο θέμα της πανδημίας δεν χωράνε παιγνίδια. Κι όπου βλέπω ότι δεν το παίρνουν στα σοβαρά, ε, δεν παίζω!
  • Αναφέρομαι διαφήμιση της ηλεκτρικής θερμάστρας  Κουμτέλ που βλέπουμε στην τηλεόραση. Ένας ηλικιωμένος (το λέω κομψά) κύριος και η νεαρά συγκάτοικός του (το λέω κομψά) ανακατεύουν τα προσφερόμενα   προσόντα της σόμπας (το λέω κυριολεκτικά) και της ευειδούς κυρίας (αυτό κι αν το λέω κομψά!). Ωραίο πρότυπο ζεύγους, ιδιαίτερα δε γυναίκας! Υπονοούμενα, ναζάκια… Εμένα κάτι τέτοιες «χαριτωμενιές» μου φέρνουν στον νου κάτι άλλες «…..νιές». Σενάριο και εικόνα απαράδεκτα.   Κορίτσια των διαφόρων ομάδων υπέρ της αξιοπρέπειας της γυναίκας, πού είστε; Πώς το επιτρέπετε; Ελάτε, διαμαρτυρηθείτε, παρακαλώ! Καταγγείλετε τη διαφήμιση ως σεξιστική, προσβλητική, φαλλοκρατική… εγώ θα σας τα λέω; Ζητήστε να σταματήσει αυτό το κουρέλιασμα της  θηλυκής  προσωπικότητας, απαιτήστε να χαθεί απ’ την τηλεόραση, να  σβηστεί απ’το YouTube. Άντε, λοιπόν, να σας δω, να σας χαρώ! 
  • Απαντώ σε σχετική ερώτηση. «Γιατί δεν…» κλπ. Τι θα θέλατε, δηλαδή; Ν’ ασχοληθώ με την υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου που ξανα-εμφανίστηκε και θέλει να γίνει ξανα-Πρόεδρος του ξανα-ΠΑΣΟΚ; Σας παρακαλώ! Η στήλη ασχολείται με σοβαρά θέματα. 
  • Αναρωτιέμαι περί της νέας μόδας στις δολοφονίες. Είχαμε τις συζύγους, τις διαζευγμένες, τις συντρόφους ή αλλέως γκόμενες, τις πρώην και τις επόμενες, όπως λέει το παλιό τραγούδι του Δήμου Μούτση, αυτές που φταίνε για όλα… εντάξει, ο έρωτας τρελαίνει, το ξέρουμε. Τώρα τελευταία, τις άφησαν αυτές κι έπιασαν να σκοτώνουν για λεφτά: τη μαμά τους, τη γιαγιά τους, τη νονά τους… Τι άλλο;
  • Τιμώ το ’21: Απελευθερώνεται η Λιβαδειά από τις ελληνικές δυνάμεις του Δημητρίου Υψηλάντη, μετά από συνθηκολόγηση. Ήταν 5 Νοεμ. 1828.
  • Χαιρετώ όλους εσάς, τους φίλους μου.

Γράφει η Μαρίνα Αντωνάτου

 

Follow us: