Με τεστ σε κομμωτήρια, μαγαζιά, τράπεζες, εστίαση, διασκέδαση

Ακόμη μεγαλύτερους περιορισμούς θέτουν στην καθημερινότητα των ανεμβολίαστων τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε μια νέα προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία, η οποία βρίσκεται για ακόμη μία φορά σε φάση έξαρσης.

Έτσι, οι ανεμβολίαστοι θα χρειάζονται rapid test σχεδόν παντού, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, αλλά και τις εκκλησίες.

Χώροι εργασίας
Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σε όποια θέση κι αν βρίσκονται, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας, θα μπορούν να προσέρχονται στη δουλειά τους με την υποχρέωση διενέργειας δύο τεστ (rapid ή μοριακό) εβδομαδιαίως.

Διασκέδαση, κομμωτήρια, εμπορικά κέντρα, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες μόνο με PCR ή rapid test
Η πρόσβαση για τους ανεμβολίαστους στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, σε όλους τους μεικτούς χώρους διασκέδασης, σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες, όπως είναι τα κομμωτήρια και κάθε άλλη δράση, θα γίνεται υποχρεωτικά με μοριακό (PCR) ή rapid test.

Οι εξαιρέσεις
Δεν θα χρειάζεται διαγνωστικός έλεγχος για τους μη εμβολιασμένους για τις αναγκαίες δραστηριότητες, όπως για την προμήθεια τροφίμων (σούπερ μάρκετ), για την άσκηση του θρησκευτικού τους δικαιώματος, καθώς επίσης και για την πρόσβαση στα φαρμακεία, όπως ίσχυε.

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, αναβαθμίζονται και οι ποινές για τα καταστήματα τα οποία δεν τηρούν τα μέτρα.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα διπλασιάζονται και θα ξεκινούν από 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος, ενώ παράλληλα θα γίνει πλήρης ενημέρωση στους συμπολίτες μας για τα καταστήματα τα οποία δεν τηρούν αυτά τα μέτρα και έχουν δεχθεί ποινές, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες οι οποίοι θέλουν να τηρούνται τα μέτρα και να μην επισκέπτονται τα αντίστοιχα μαγαζιά, όπου έχουν εντοπιστεί παραβάσεις.

πηγή iefimerida.gr

Follow us: