Κατέθεσα ως Αναφορά στη Βουλή την επιστολή που απέστειλε στις 29 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Τανάγρας, κ. Βασίλης Περγάλιας, ζητώντας την άμεση ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρακολουθούν με σταυρωμένα χέρια το κύμα κλοπών, ληστειών, διαρρήξεων και βανδαλισμών που πλήττει οικείες και επιχειρήσεις στο Δήμο Τανάγρας, και ιδιαίτερα στην περιοχή του Δηλεσίου, έχοντας φέρει τους κατοίκους στα όρια της απόγνωσης! 

Ο κ. Θεοδωρικάκος εγκατέλειψε το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και με ανεπαρκή και κακοσυντηρημένο στόλο οχημάτων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του Δήμου…

Κατόπιν πρωτοβουλίας μου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αναδείξει με παρεμβάσεις στη Βουλή το πρόβλημα της ανεπαρκούς αστυνόμευσης στη Βοιωτία, και θα επανερχόμαστε συνεχώς μέχρι να δοθούν λύσεις!   

Η κυβέρνηση πρέπει να αποδεχτεί τα αιτήματα του Δήμου Τανάγρας και να φροντίσει άμεσα για:

  • τη σύσταση Παραρτήματος Ασφαλείας στο Δήλεσι, σε κατάλληλο ακίνητο που θα υποδείξει το Υπουργείο και θα παραχωρήσει ο Δήμος, 


  • την πλήρη στελέχωση του Α.Τ. Τανάγρας με τουλάχιστον 7 επιπλέον αστυνομικούς, 


  • την ανανέωση και ενίσχυση του στόλου οχημάτων του Α.Τ., και


  • την ενίσχυση της αστυνόμευσης με ειδικευμένες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, όπως είναι η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ). 

 

Η Αναφορά είναι διαθέσιμη εδώ:

https://drive.google.com/drive/folders/1z_s4aXyqc86U-ikXpvDInVXojk9YKV23?usp=sharing                                        

Γιώτα Πούλου

Follow us: