Σε μια συγκινητική τελετή, στη Σπάρτη, υπεγράφησαν τα πρωτόκολλα αδελφοποίησης των Δήμων Αλιάρτου- Θεσπιέων και Λαμιέων με το Δήμο Σπάρτης.
Η αδελφοποίηση των Δήμων έγινε κατόπιν αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων και έπειτα από  επιμελή προετοιμασία τα τελευταία τρία χρόνια, με αφετηρία και κοινό σημείο συνάντησης των τριών Δήμων, την εμβληματική μάχη των Θερμοπυλών.

Η τελετή είχε όλα τα στοιχεία μιας εκδήλωσης μνήμης και σεβασμού του ιστορικού γεγονότος, αλλά ταυτόχρονα και υπόσχεσης ανάδειξης των μηνυμάτων που παραμένουν επίκαιρα,μετά από 2.500 χρόνια, δηλαδή της υπεράσπισης της Πατρίδας με κάθε τρόπο, της υπακοής στους νόμους και της αλληλεγγύης.

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων εκπροσωπήθηκε από εξαμελή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ντασιώτη Γεώργιο και αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο κο Ζιώγα Βασίλειο, την Εντεταλμένη Σύμβουλο Εξωστρέφειας κα. Μπόγρη Ζαχαρούλα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Θεσπιών κ. Δρίτσα Σωτήριο και τους τοπικούς συμβούλους κκ. Κάπρο Δημήτριο και Χατζή Νικόλαο.

“Η αδελφοποίηση των Δήμων μας, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός. Κατά την άποψή μου κλείνει μια ιστορική εκκρεμότητα στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της ιστορικής παρουσίας των 700 Θεσπιέων στη Μάχη των Θερμοπυλών. Ταυτόχρονα καταδεικνύουμε μηνύματα που και σήμερα είναι επίκαιρα, για την επιβίωση της πατρίδας μας και τα οποία τα έγραψαν οι προγονοί μας με το αίμα τους στις Θερμοπύλες. Η προστασία της Πατρίδας,η υπακοή στους νόμους και η αλληλεγγύη,είναι τα ζητούμενα και σήμερα. Η γεωγραφική θέση της Χώρας μας, την καθιστά μοιραία το όριο Ανατολής –Δύσης και το πεπρωμένο μας, ορίζει πως πάλι θα υπάρξει ένας Δημόφιλος, ένας Λεωνίδας και 1000 ήρωες να το υπερασπιστεί. Οι Θερμοπύλες σηματοδοτούν τον παντοτινό αγώνα για τα ιδανικά και τα ιδεώδη”, σημείωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης.

Και συμπλήρωσε: “Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο κο Πέτρο Δούκα και τον αδελφό λαό της Σπάρτης για την εξαιρετική τιμή και δεσμευόμαστε για τη συνέχεια στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων,ενώ σύντομα θα υπογραφεί και το αντίστοιχο πρωτόκολλο αδελφοποίησης με το Δήμο Λαμιέων”.

Follow us: