14  Ιουνίου 2021                                                               Κυκλοφορώ και…

 

  • Προσπαθώ να ξεχωρίσω τι ισχύει, με βάση το γνωστόν «Ή στραβός είν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε». Φταίνε τα δεδομένα όπως τα διαβάζω ή φταίω εγώ που δεν καταλαβαίνω; Και μετά, λέω ότι μια χαρά καταλαβαίνω. Οπότε, λογικό δεν είναι να τσαντιστώ; Ναι, διότι, ναι, στραβά αρμενίζουμε!
  • Αναφέρομαι στο «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας: όρια και επιλογές». Ενδιαφέρον,  και υπό την αιγίδα της Προέδρου μας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Και ξαφνικά, κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για το προωθητικό φιλμ. Το βρήκαν σεξιστικό, αναχρονιστικό, αντιφεμινιστικό, αντιπροοδευτικό και πολλά άλλα με αντι- … Και πάει η αιγίδα! Τι έγινε; Φοβήθηκε η κ.Πρόεδρος τα βρισίδια των διαφόρων; Ανακάλυψε εκ των υστέρων την αλήθεια όλων αυτών των αντι- … που ακυρώνουν την αξιοπιστία του επιστημονικού Συνεδρίου; Ό,τι και να ισχύει, δεν μου αρέσει. Ελπίζω να μην της αρέσει και της ίδιας, αν το ξανασκεφτεί, τώρα που το Συνέδριο ματαιώθηκε. 
  • Βλέπω το video. Και; 
  • Ενίσταμαι: πού προσβάλλει τις γυναίκες; Δεν είναι αλήθεια ότι μετά τα 40κάτι δυσκολεύεται μια γυναίκα να κάνει παιδιά; Δεν είναι αλήθεια ότι πολλές δέχονται πιέσεις από την οικογένεια και τον κοινωνικό περίγυρο επειδή «αργούν»; Νεότερες γελάνε. Μεγαλούτσικες, όμως; Δεν είναι αλήθεια ότι τρέχουν στους γιατρούς για να καταφέρουν ν’ αποκτήσουν παιδί; Με επιλογή τους, φυσικά. Το φιλμ δεν λέει πουθενά ότι πρέπει να παντρεύονται σώνει και καλά οι γυναίκες, ούτε να τις βάζουνε κάτω και να τις γονιμοποιούν με το ζόρι! Επισημαίνει μια ιατρική αλήθεια. Και καταλήγει: «Αν  ονειρεύεσαι να κάνεις τη δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα». Πρόληψη. Και για να μην πάθουν  καρκίνο του στήθους αύριο, τις προειδοποιούν τις γυναίκες σήμερα. Πού είναι το κακό; Δεν τους λένε ότι κάνουν λάθος που δεν έκαναν παιδιά. Τους λένε ότι δεν γνώριζαν τα προβλήματα που φέρνει η ηλικία. Αν υπάρχει κάπου ανισότητα σε βάρος της γυναίκας, η φύση την επιβάλλει. Στους νόμους της φύσης, τα φεμινιστικά πού κολλάνε; Έχει θέση η κ.Σακελλαροπούλου; Αφήνω τον κ.Τσίπρα που καταγγέλλει την κυβέρνηση. Δικαιολογείται. Το γαρ πολύ της θλίψεως…
  • Επισημαίνω, αντιθέτως, το εξοργιστικό: ως ομιλητές είχαν κληθεί πολλοί. Ανάμεσά τους 9 κληρικοί, αξιωματούχοι, Μητροπολίτες, Αρχιεπίσκοποι, ο Πατριάρχης. Και σαν να μην έφταναν αυτοί, να και ο Νούντσιος του Πάπα! Είμαστε με τα καλά μας, γιατροί μου; 10 κληρικοί, άγαμοι και άτεκνοι, να μας πουν τι; Τα γνωστά δύο: όχι στην αντισύλληψη, όχι στις αμβλώσεις. Εδώ δεν είδα καμία διαμαρτυρία. Γιατί, κορίτσια; Κυρία ΠτΔ, μεγάλε Αλέξη; Πού πήγε το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους; Αυτό ήταν μελανό σημείο στην όλη οργάνωση. Και είναι το μόνο ακατάγγελτο! 
  • Τελειώνω εδώ; Όχι, στο επόμενο.
  • Τιμώ το ’21: ελλείψει χώρου, στο επόμενο. 
  • Χαιρετώ όλους εσάς, τους φίλους μου.

Γράφει η Μαρίνα Αντωνάτου

Follow us: